2017. 07. 29.

Amíg Vele nem találkozol, ne bánd, hogy egyedül vagy…

Ő az, aki minden ajtót kinyit előtted, és aki megfogja a kezed. Aki tudja mi a különbség, ha valakit szájon, vagy homlokon csókolunk. Ő az, aki rád teríti a kabátját, ha fázol…

Várd ki azt, aki a szüleinek is be mer mutatni. Akinek soha nem leszel sok, vagy ciki, vagy harsány, vagy halk, vagy félős, vagy pironkodós, vagy akármi, amit már ezerszer hallottál mástól. De nem tőle.

Ő az, akinek a barátai rád mosolyognak majd a bemutatkozáskor: “Áh, már sokat hallottunk rólad!” – mondják majd.És te persze zavarba jössz, hiszen Ő, már mesélt rólad. Sokat.

Várd ki azt, aki felveszi a telefont, válaszol az üzeneteidre. Aki felhív a nap végén, hogy már úton van, és vigyen-e valamit. És akkor majd leülsz a konyhádban és eszedbe jut, hogy az apró dolgok teszik szebbé a dolgainkat. A kapcsolatainkat is.

“Igen, hozzál egy kis tejet a reggeli kávéhoz…” A nap végén pedig megkér, hogy üzenj rá, biztonságban hazaértél-e. Ő az, aki nem akar majd megváltoztatni téged.

hirdetés

Nem kéri számon, hogy miért és mennyit dolgozol, de ha fáradt vagy azt szóvá teszi. “Pihenned kéne…” – mondja korai reggeleken, és te tudod, hogy igaza van. Várd ki azt, aki nem feltétlenül gondolkodik mindenben és mindenről ugyanúgy, de meghallgatja a véleményed. Még egyszer mondom: meghallgatja.

Maradj egyedül, amíg nem ismered meg Őt, aki nem játszik veled, hanem őszinte. Akkor is, ha fáj.

Mert Ő lesz az, aki betartja amit ígér, aki emlékszik arra amit megbeszéltek, aki tudja, hogy a te időd is drága. Aki mellett nem leszel második.

Aki mellett a szó, hogy “egyenrangú” értelmet nyer.

Meglátod mekkora könnyebbség lesz, ha valaki olyannal leszel együtt, aki belátja, ha hibázott. Aki beszél. Aki kommunikál. Aki elmondja, ha valami bántja. Még akkor is, ha ez a “valami” te vagy.

Ő az, aki mellett a hétköznapok szép lassan kedvessé szelidülnek. Ha nincs is mindig szenvedély, akkor is tudod, hogy nem kell azt fürkészned, hogy megcsal-e.

Mert őszinte. Mert ha lenne más, ha lesz más, azt is meg fogja mondani.

Maradj egyedül addig, amíg azzal nem találkozol, aki a legjobbat akarja kihozni belőled. Aki motivál és értékel. Ha kell, minden nap. Aki tudja, hogy értékes vagy, hogy vártál rá, és ő is várt rád.

Mert ő az, aki tudni fogja, hogy milyen nehéz volt rátalálnod. És ha már eljött, megbecsül téged. Nem engedi meg magának, hogy bizonytalan légy. Mert rád várt.

Mert egymásra vártatok.

Forrás: A család nevében – In the name of family

Ezt a cikket Hidasi Judit önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás