2017. 07. 26.

A nap képe: ima az egy éve meggyilkolt atyáért

Pontosan egy évvel ezelőtt halt mártírhalált Jacques Hamel atya. A francia papot misézés közben ölték meg terroristák – ma sokak mellett Ferenc pápa is imádkozott érte.

2016. július 26-án Franciaország északi területén fekvő Rouen városban két támadó egy szentmise végén túszul ejtett egy papot, két apácát és további két hívőt. A francia rendőrség különleges alakulata megölte a támadókat, akik azonban ezt megelőzően elvágták a 84 éves pap, Jacques Hamel atya torkát. Egy további túsz, egy apáca súlyos sérüléseket szenvedett. A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára. A Szentszék barbár gyilkosságnak nevezte a támadást: “különösen azért lepnek meg minket a történtek, mert ez a szörnyű erőszakcselekmény egy templomban zajlott, ahol Isten szeretetét hirdetik” – fogalmazott akkor a szentszéki szóvivő.

Egy év elteltével, mártírhalálának évfordulóján sokak mellett Ferenc pápa is imádkozott Hamel atyáért – ezt a képet választottuk a nap képének, mert mindannyiunkat figyelmeztet arra, hogy imádkozzunk azokért a testvéreinkért, akik életüket kényszerülnek adni hitükért.

A Szentatya hivatalos Instagram-oldalán megosztott fénykép alatt az alábbi felirat szerepel: „A mai napon emlékezzünk Jacques Hamel atyára, aki – korunk számos mártírjához hasonlóan – mások szolgálatának szentelte életét.”

Tavaly itt írtunk a merényletről.

A nap képe
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás