2017. 07. 16.

Mély hitéről vallott a magyar úszás egyik legnagyobb reménysége

Rendszeresen imádkozik, s a versenyek előtt Isten segítségét kéri Molnár Flóra úszóolimpikon, aki most a budapesti vizes világbajnokságra készül- írja a Lokál

A még mindig csak 19 éves Molnár Flóra rendszeresen bizonyítja, hogy a magyar úszósport egyik legnagyobb tehetsége: már 2015-ben legyőzte Hosszú Katinkát, míg az idei debreceni országos bajnokságon 50 méter gyorson múlta felül az Iron Lady-t. Már 18 éves korában szerepelt olimpián, hiszen tavaly az ötkarikás játékokon képviselte hazánkat.

A kiváló nagykanizsai sportolónő életében nagy szerepet játszik a hit: reformátusként vasárnap is igyekszik eljutni az istentiszteletre. Vallásosságáról örömmel és szívesen beszél, legutóbb Hella Ferenc lelkész beszélgetett vele.

hirdetés

“A családomban mindenki konfirmált, így ez számomra is természetes volt. Sokat jelent a munkában, a felkészülésben és a versenyeken, hogy hívő vagyok, mert szoktam segítségért imádkozni. Itthon egyedül edzek, pluszt és erőt ad nekem, hogy a gyülekezet és Tiszi bá’ (Hella Ferenc lelkész) is mellettem áll.

Szerettem hittanórákra járni, megismerkedni bibliai történetekkel, és sokat segít, hogy Istent magam mellett tudhatom.”

Molnár Flóra elárulta, szinte minden verseny előtt kéri Isten segítségét, hogy minden úgy sikerüljön, ahogyan eltervezte. Ám ha mégsem úgy alakul, azt is elfogadja, s tudja, hogy mindez a javát, a fejlődését szolgálja.

(Forrás: Lokál
Fotó: MTI, 24)

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz dfghjk 2017. 07. 28. 18:27

    Bernek Péter is gyanús nekem. 😉