2017. 07. 05.

15 bátorító idézet a jó harc megvívásáról

De mit is jelent pontosan a „jó harc megvívása”? Mert a harc végtére is egy rossz dolog, igaz? Önző, ostoba dolgokért harcolni nagyon is az, de Krisztus maga mondja Máté evangéliumában: „Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot.” (Mt 10,34) A keresztény életút önmagában egy küzdelem, ez akár tetszik, akár nem, mert létezik egy igazi ellenségünk. A gonosz elleni küzdelem így nemes és jó dolog. A jó harc fogalmába beletartozik még egy nagyon fontos dolog: előre tudjuk, hogy ki a győztes. Mert Jézus már halála által győzelmet aratott a gonoszság felett!

1.Krisztus nélkül, gyenge vagyok; Krisztussal, erős vagyok. Krisztus nélkül, képtelen vagyok; Krisztussal, még annál is többre vagyok képes. Krisztus nélkül, legyőzött vagyok; Krisztussal, vele győztes vagyok. Milyen fontos is ez, mennyire jelentős – Krisztusban.”  (Watchman Nee)

2. „Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam.” (2 Timóteus 4,7)

3. „Egy kereszténynek nincs joga harcolni, hacsak nem szellemi harcról van szó.” (Charles Stanley)

4. „Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk; hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására.” (2 Korintus 10,3-4.)

5. „Harcold a hit igaz harcát, és az Úr megadja neked a szellemi kegyelmet.” (George Whitefield)

6. „Az Úr harcol majd értetek, s nektek nem lesz semmi dolgotok.” (Kivonulás 14,14)

7. „Ne légy csüggedt, mikor testetlen ellenséggel hadakozol, szenvedésedben, elnyomásban is dicsérd az Urat, aki méltónak talált téged, hogy Őérte szenvedj, a kígyó ravaszságával szemben minden órában, megsebzetten; mert nem éltél jámbor módon, nem törekedtél az Istennel való egységre, így a gonosz sem támadt volna rád, s nem kínzott volna.” (Kronstadti Szent János)

8. „Dávidra esett volna utolsóként a választásunk, hogy kiálljon az óriás ellen, de ő az Úr kiválasztottja volt.”(D.L. Moody)

9. „Számomra forrást, megnyugtató bizodalmat és erőt jelentett a küzdelem napjaiban csupán az, hogy az állhatatosság titka, a győzelem valóban ráébresztett arra a felismerésre, hogy „az Úr igenis kéznél van.” (Duncan Campbell)

10. „Amikor a Szentlélek segítségéért imádkozunk … egyszerűen csak leborulunk az Úrjézus lábaihoz gyengeségeinkben. Ezáltal rálelünk a győzelemre és az erőre, ami az Ő szeretetéből fakad. (Andrew Murray)

11. „Harcold a hit jó harcát, szerezd meg az örök életet, amelyre meghívást kaptál, s amelyre számos tanú előtt letetted az igaz hitvallást.” (1 Timóteus 6,12)

12. „Nincs is annál megnyugtatóbb a nehéz pillanatokban, mint tudni azt, hogy valaki ott harcol veled együtt.” (Kalkuttai Boldog Teréz Anya)

13. „Az ima nem más, mint a Győztes (Jézus Krisztus) nevének ismételgetése a Sátán füleibe, ezáltal késztetve őt a visszavonulásra.” (S.D. Gordon)

14. „A hit gondok és harc nélkül gyanakvó; mert az igaz hit harcol és megküzd az igazságért.” (Ralph Erskine)

15. „De hála Istennek, aki megadta nekünk a győzelmet a mi Urunk Jézus Krisztus által.” (1 Korintus 15,57)

Ha legközelebb olyan helyzetbe kerülsz, amiről úgy érzed, hogy kibírhatatlan, emlékezz vissza néhány idézetre és harcold meg a hit igaz harcát, hiszen már győztél is Krisztusban!

Forrás: christianquotes

Ezt a cikket Dallos Bence önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Lajos 2017. 07. 05. 13:22

    Sziasztok,mi a helyzet az önvédelemmel?Egy keresztény nem védheti meg a szeretteit,az üldözötteket ön magát.Én katolikus vagyok nem birka.Kissé felkavart a 3.-as pont.”Egy kereszténynek nincs joga harcolni,……….”
    http://lexikon.katolikus.hu/J/jogos%20önvédelem.html
    Tisztelettel,Lajos