2017. 07. 02.

Kocsmából lett kápolna Csévharaszton

Kocsmából kápolna lett – a Pest megyei Csévharaszton püspöki áldással szentelték fel Isten házát, amely korábban még egy italozó volt.

Csévharasztot alig kétezren lakják: a Monor közelében lévő község eddig arról volt, híres hogy itt maradt meg Magyarország egyetlen ősborókása.  Múlt hét óta azonban a középpontba került a település, miután az eddig kocsmaként üzemelő épületet kápolnának szentelték fel, az eseményen Beer Miklós váci püspök is jelen volt.

hirdetés

A hírről a Bors bulvárlap számolt be – legnagyobb meglepetésünkre. Ezúttal nem egy bikinis lány, vagy egy teljesítmény nélküli celeb mosolygott az olvasókra, hanem maga Antal András diakónus. A cikkből kiderült, hogy az atya marketing és reklámmenedzser szakot tanult, és ezt tökéletesen kamatoztatja papként is. A kocsma bezárása egyébként nem feltétlenül jó jel: a térség igen szegény, és nem a hívők buzgósága miatt ment csődbe az italozó, sokkal inkább az anyagi lehetőségek okán. Ezt használták ki az idős hívek, akik a falu széléről már nehezen tudtak bejárni a templomba: a kocsma tulajdonosa és felesége ingyen ajánlották fel az épületet Antal Andráséknak.

 (Fotó: MTI)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás