2017. 06. 29.

Két apostol, akiknek rengeteget köszönhet a kereszténység

Négy éve szentelték pappá Bese Gergő atyát: a fiatalok között különösen népszerű pap Szent Péter és Pál apostol ünnepe alkalmával osztja meg gondolatait.

A mai napon emlékezünk meg Szent Péter és Szent Pál apostolokról.  A két különböző életutat befutó szentről a mai napon sok mindent olvashatunk. Miként hívta meg Jézus Simont, a halászt és nevezte el Péternek, azaz kősziklának, akire később a mennyország kulcsit is rábízta.

Persze ismerjük Péter kilengéseit is, amikor három alkalommal is megtagadja Mesterét, vagy a vízen járás közben többet képzelt magáról, mint ami és ekkor süllyedni kezdett, vagy a Rómából való menekülését, amikor Krisztussal találkozhatott.

Saul sem volt makulátlan ember, az egykori keresztényüldözőből az Egyház egyik legnagyobb hithirdetője lett. Persze ismertségét már új névvel, Pálként szerezte.  Péter és Pál egymásnak nagy riválisai, mégis céljukban egyek: hirdetni az Örömhírt és tanítvánnyá tenni a népeket. Erre a krisztusi küldetésre szentelték életük második részét, az újjászületett Péter és Pál.

hirdetés

Számomra azonban ez a nap többet jelent, mint az apostolok ünnepe. Éppen ma 4 évvel ezelőtt szenteltek pappá.  Soha nem felejtem el azokat a felemelő pillanatokat, amelyben részem volt Kecskeméten, a Társszékesegyházban. A mindenszentek litániája alatt, amikor leborultunk az oltár felé lepergett előttem addigi életem. 30 év távlatát végignézve ismételten felfedeztem Isten jelenlétét a szép és rossz eseményekben egyaránt.

A tenyerén hordozott és elvezetett oda, ahová megálmodott: az oltárhoz. Meghívás és Isten akarata nélkül azonban nem megy. A szőlőben a munka azonban nem egyszerű, nagyon nehéz megállni benne és a pihenésre sem jut sok idő. De a számos munkatárs, segítőkész ember feledteti a nehézségeket és átlendít a holt pontokon is.

Köszönöm mindenki imáját, aki oltárhoz segített és hálás vagyok a további fohászokért.

Bese Gergő atya

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás