2017. 06. 25.

„Kultúrharc zajlik a házasság és a család ellen” – Veres András

A házasság és a család Istentől rendelt közösség – mondta Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia  elnöke a katolikus társadalmi napok megnyitóján Győrben.


Veres András felhívta a figyelmet arra, hogy egy olyan kultúrharc zajlik a világban, amely sokféle módon próbálja elidegeníteni a házasságot és a családot a keresztény értékrendtől. Sokak szerint a házasság és a család gondolata elmaradott – tette hozzá.

„A család a férfi és a nő párkapcsolatára épülő legalapvetőbb emberi közösség, mert ott válunk azzá, amikké leszünk” – hangsúlyozta a püspök. A katolikus egyháznak épp ezért van mondanivalója a házasságról és a családról, még akkor is, ha „a világ nem feltétlenül e gondolat mentén cselekszik” – mondta Veres András.

Habsburg-Lotharingiai Eduard, Magyarország szentszéki nagykövete azt mondta, napjainkban Európában egyre kevésbé tarják fontosnak a családot. „Nevetségesnek tartják”, ha egy édesanya otthon szeretne maradni a gyerekeivel, „az államok pedig sokszor inkább más típusú kapcsolatokat ápolnak” – fogalmazott.

(MTI)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás