2017. 05. 30.

Pappá szentelték a lengyel kormányfő fiát

A dél-lengyelországi Bielsko Biala székesegyházban szentelték pappá múlt szombaton Tymoteusz Szydłót, Beata Szydło lengyel miniszterelnök fiát. A szertartáson, valamint a vasárnapi ünnepi újmisén családtagjaival együtt a kormányfő is részt vett.

A felszentelés alkalmából a kormányfő interjút nyújtott a Gosc Niedzielny lengyel konzervatív hetilapnak, mely a politikusok erre vonatkozó reagálásai iránt is tudakozódott. “A politikusok inkább nem kommentálják, amit a fiam csinál” – válaszolt Szydlo, hozzáfűzve: “nagyon kedves és fontos gesztust” tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki tavaly, miután Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült, külön levelet írt a fiának. “Viktor felesége, akivel két hete beszéltem, afelől biztosított, hogy imádkozik a fiamért” – mondta el Beata Szydlo.

hirdetés

A felszentelés idején megjelent médiavisszhangokról a kormányfő úgy vélte, többfélék, “a szenzációhajhászótól a barátságosig”. Aláhúzta: fia nem akar közéleti szereplő lenni, “hivatására összpontosít, melyet jól, felelősséggel szeretne teljesíteni”.

(Forrás: MTI ; Fotó: gazetakrakowska.pl)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás