2017. 05. 14.

Ima a családokért

A családunkat nem tudjuk megválogatni, sok a súrlódás, hiszen senki sem tökéletes. Éppen ezért imádkozzunk minden nap szeretteinkért, hogy türelemmel és megbocsátással tudjuk elfogadni egymás gyengeségeit, és igazi társak lehessünk a nehézségek közepette a másiknak.

 

Drága Mennyei Atyám!

Köszönöm neked a családomat! Köszönöm, hogy egymás gondjaira bíztál minket. Bár sok a veszekedés közöttünk és nem minden nap felhőtlen, de Te látod a mi gyengeségeinket és még így is annyira szeretsz minket, hogy feláldoztad értünk egyetlen Fiadat a kereszten! Kérlek Uram add, hogy ezzel az önfeláldozó szeretettel tudjunk egymás iránt viseltetni minden nap! Adj egyetértést és békét otthonunkba, hogy igazán egymás támaszai lehessünk a bajban. Áldd meg a testvéri és a házastársi kapcsolatokat. Adj nekünk alázatos szívet, hogy saját önzőségünk helyett a másik javát nézzük.

Segíts, hogy az idősebbek és a fiatalok megértsék egymást. Tekints irgalmasan nyugtalan korunk családi életének sok gondjára, bajára. Te gyógyítsd be a sebeinket és adj nekünk vígasztalást az elkeseredésben. Áldd meg Uram a családokat, őrizd meg ezt az általad elrendelt, szent köteléket! Áldd meg azokat, akik most készülnek a házasságra és azokat is, akik még nem találták meg a párjukat.

Kérlek Istenem, könyörülj rajtunk és bocsásd meg nekünk az emberi gyengeségeinket!

Ámen

Ima
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás