2017. 05. 11.

Ferenc pápa: mindig bizalommal Isten titka iránt

Szerdai általános kihallgatásán Ferenc pápa folytatta a keresztény reményről szóló tanítás-sorozatát – az elmélkedést ezúttal egy golgotai jelenetre építette fel, annak középpontjában pedig Szűz Mária állt.

Ferenc pápa szerdán a Szent Péter téren folytatta a keresztény reménységről szóló elmélkedés-sorozatot. A katolikus egyházfő ezúttal Szűz Mária alakját állította a középpontba és Jézus kínszenvedésének egy golgotai jelenetéből kiindulva elmélkedett.

Igen az életre

A Vatikáni Rádió tudósítása szerint Ferenc pápa rámutatott Mária anyai hivatására, kiemelve azt a pontot, amikor igent mondott egy születendő új életre. Később is úgy fogadta az életet, ahogy mindannyiunknak adatik: boldog perceivel és nehézségeivel együtt. Ugyanakkor érdemes tőle megtanulnunk a hallgatás, a szemlélődés készségét.

hirdetés

Mária ott áll, nem mozdul el

A Szentatya kifejtette: az evangéliumok tömören és tapintatosan írják el Máriát, aki a Golgotára érve a kereszt lábánál áll. Nem mozdul el, mindvégig Jézus mellett marad a legnehezebb órákban és nem hagyja el Isten ügyét. Ferenc pápa hallgatósága figyelmébe ajánlotta az édesanyákat, akik nem távoznak gyermekeik mellől azok szenvedése, fájdalmai idején, akik osztoznak a gyötrelmekben.

A várakozás erénye

“Nem vagyunk árvák, van anyánk a mennyben” – mondta Ferenc pápa, aki kiemelte: Szűz Mária a várakozás erényére tanít bennünket. Mária mindig bizalommal van az Isten titka iránt, akkor is, amikor a világ gonoszsága látszólag homállyal fedi be Istent is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás