2017. 05. 07.

Köszönjük! – A 777 szerkesztőinek személyes anyák napi gondolatai

Idén is elérkezett a nap, mikor mindannyian megpróbáljuk valamiképp kifejezni hálánkat az Édesanyánknak. A 777 szerkesztői egy-egy emlékezetes képpel és pár személyes gondolattal köszöntik azt, aki nélkül nem lennének a világon.

Isten után édesanyámtól kaptam és tanultam a legtöbbet, legfőképpen azt, hogy a szeretetnek nincsen határa. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogyan lehetne viszonozni azt a rengeteg kincset, amit a mai napig tőle kapok, de egy édesanyának ez az egyik legszebb és legmegfejthetetlenebb erénye: adni, adni és adni, viszonzatlanul és szívből!
Martí Zoltán

Édesanyám. Tőle tanultam meg, hogy a szeretet feltétlen, mert bármit teszek, az otthon ajtaja mindig nyitva áll előttem. Megtanultam azt is, hogy néha jobb előbb ölelni, aztán kérdezni, vagy nem is kérdezni egyáltalán, csak ölelni. És legfőképpen azt, hogy a szeretetnek igen magas a kalóriaértéke! 🙂
Hodász András atya

Drága Anya!
Magasra tetted a lécet, és félek, hogy sosem leszek képes megugrani. Vajon honnan tudod mindig, mit kell válaszolnod? A képességed, hogy számon tartod az összes kis bigyómat és mindig tudod, hogy hol vannak: emberfeletti. Az is földöntúli, amikor felkelsz hajnalban, hogy megfőzd az ebédet, vagy amikor a tomboló viharban elmész a boltba, hogy legyen másnapra tej. Nincs az a karakterszám, amiben le tudnám írni, hogy mennyi mindent köszönhetek neked! Köszönöm, hogy veled mindig őszintén lehet beszélgetni, hogy támogatsz, akkor is, ha féltesz az ismeretlentől, amibe bele ugrom. Köszönöm, hogy megmutattad, hogyan kell szeretni a társunkat és a gyerekeinket. Remélem egy nap majd én is tovább tudom adni a példádat.
Harmati Dóra

A szüleimmel mindig nagyon jó volt a kapcsolatom. Talán a legtöbb, amit adhattak nekem, az az volt, hogy szerették egymást és szerettek engem. Nincs ez máshogy ma sem. Édesanyával sok közös kalandunk volt, sok mindenre ő tanított meg.Az utóbbi években főleg a vacsoraasztalhoz kötődnek az igazán emlékezetes beszélgetéseink: mikor fáradtan hazaérek nap végén az egyetemről, általában finomabbnál finomabb étellel vár, és miközben azt megeszem, beszélgetünk.
Két hónap múlva megnősülök, sok minden meg fog változni, és talán sose tudom majd igazán szavakba önteni azt a hálát, ami bennem van. Köszönöm!
Herényi Barnabás

Annyi mindenért vagyok hálás az én elképesztő Édesanyámnak, hogy azt nehéz lenne pár mondatban összefoglalni. Ezért csak egy dolgot emelnék ki: azt, hogy megmutatta, hogy igenis lehet minden napot mosollyal kezdeni és zárni! Nagyon nagyon köszönöm Anyu, hogy megtanítottál arra, hogy milyen jó annak a férjnek, akinek vidám a felesége, és milyen jó azoknak a gyerekeknek, akiknek vidámak a szülei! Hálás vagyok a végtelen optimizmusodért és minden egyes közös röhögőgörcsért! Te vagy a kedvenc anyukám!
Kunszabó Eszter

Nagyon hálás vagyok neked, Anya a testvéreimért! Öten szuper kis csapatot alkottunk mindig is, régen a játékban, ma már komolyabb dolgokban támogatjuk egymást! Mindezt sosem élhettük volna át nélküled, az otthon nélkül, amit fészekmelegen tartottál – és nem utolsó sorban csodálatos rendben. Mindig összefogtál, figyelemmel kísértél minket, miközben a felfedezés szabadságát is megélhettük! Bízhatunk benned, támaszkodhatunk rád és erőt meríthetünk abból, ahogy rengeteg feladatoddal zsonglőrködve is vidáman kelsz fel minden egyes nap! Remélem, én is olyan anya leszek, mint te. Felsorolni sem tudnám, mi mindent tettél értem, értünk, így bele kell sűrítenem egyetlen szóba eddigi életem minden napjának háláját; köszönöm!
Kunszabó Anna

Hálás vagyok Édesanyámnak, amiért születésemtől fogva hisz bennem, bátorít és mellettem áll küzdelmeimben. Amiért meghallgat, amiért mindig készen áll, hogy segítsen. Különösen hálás vagyok, amiért mindig arra ösztönzött, hogy keressem a számomra legotthonosabb egyházi közösséget, ne hanyagoljam a hittant akkor sem, amikor számomra az kevésbé tűnt fontosnak. Hálás vagyok a szeretetéért és bízok benne, hogy legalább egy kis részét viszonozni tudom majd!
Vágvölgyi Gergely

Anya! A Jóisten nem adhatott volna nagyobb példaképet Nálad, Rólad a megtestesült gondoskodás minden nap árad: Te vagy, ki sose panaszkodik, hogy már hullafáradt, Hogy nincs időd magadra, egyedül a családra. Önzetlenül folyton meleg ételt tenni a ház asztalára, takarítani szüntelen a lakást és gyermekeid szívét tisztára. Jelen voltál mellettünk akkor is, mikor tanultunk vizsgára. Aki szavak nélkül is megért, ha szívünket nyomta a bánat. Kérlek, nézd el ennek a két lánynak, ha bármivel lázad, Csak magasra tetted a mércét, ezért nagy az ára: Megtenni mindent, belelépni Anya példás nyomdokába. Meghálálni mindazt, mit tettél, eléggé úgyse tudnánk, Csak imádkozunk, hogy tartson meg Téged sokáig Szerető Atyánk!
Hálás köszönettel és szeretettel:
Rita és Dóri lányod

Édesanyám az, aki a puszta jelenlétével napról napra újra megtanít imádkozni és a segít elképzelni, hogy milyen is lehet „nagyban” az Isten. Aki mindig a jót látja bennem, mindig türelmesen meghallgat és sose legyint, akármilyen apró engem éppen foglalkoztató kérdésről legyen is szó. Akinél úgy érzem minden szeretetem, amit adhatok már „csak” válasz az ő megelőlegezett végtelen bizalmára és szeretetére. Szuper csapat vagyunk! ?
Heltai Péter

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás