2017. 04. 23.

A pap, akiért rajonganak Lengyelországban

Adam Szustak domonkos rendi szerzetes az egyik legismertebb lengyel atya:  okosan használja a modern kor vívmányait, így milliókhoz jut el az örömhír üzenete.

Nem csak egy módja van az evangelizációnak – erre bizonyíték Adam Szustak atya is. A domonkos szerzetes világkörüli útra indult nemrég, Mexikótól – Dél-Amerikán keresztül – egészen Ausztráliáig terjeszti az igét. De Istenről nem csak így szokott beszélni, zseniálisan használja az internetet is.  Egy ideje hatalmas népszerűségnek örvend a honlapja:  Youtube-csatornáját pedig 217 ezren követik már, a videóinak megtekintésének száma több mint 77 millió.  Ezt a bejelentkezését például angol felirattal is megtekinthetitek:

hirdetés

 Mi is a pap filmjei, prédikációi népszerűségének a titka? Miért hallgatják annyian? Adam atya mindig Istenre, az igére koncentrál, olyan dolgokra fel tudja hívni emberek figyelmét, amelyek nehezen észrevehetők.  Meg tudja mutatni az evangélium szépségét és mélységét, gondolkodásra, változásra, cselekvésre motivál. Annyira érdekesen, különlegesen beszél, hogy lehetetlen unatkozni a beszédei alatt.

 

Adam atya utazása múlt ősszel Mexikóban kezdődött, onnan indult el Dél Amerikába.  Az útja következő állomásai pedig Ausztrália, Ázsia és Afrika. “Megkértem a rendfőnökeim, hogy háztól-házig vándorolva és az evangéliumot hirdetve tölthessek el egy évet. Az a terv, hogy találkozzak emberekkel ott ahol élnek, találkozzak azokkal, akik nem járnak templomba, akik nem állnak kapcsolatban kereszténységgel.”

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás