2017. 04. 21.

A legidősebb nő a Földön 117 éves, keresztény és szenvedélyesen szereti Jézust

A világ legidősebb embere egy 117 éves jamaikai keresztény nő, aki szenvedélyesen szereti Jézust és „szerelmes” az Egyházba.

Violet Mosse-Brown 1900. március 10-én született. 13 évesen keresztelték meg és azt tartja, hogy a hit, a család tisztelete, a bibliai tanítások és az Egyház iránti elkötelezettsége segítették, hogy ilyen sokáig éljen. „Imádom az Egyházat!” – nyilatkozta a a Jamaïque Gleanernek a kedvesen „V néninek” is hívott Violet 2010-ben.

Violet kedvenc bibliai idézete a Kivonulás Könyve 20,12: Tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad majd neked! „ Violet élete nem volt könnyű. Először cukornádültetvényeken dolgozott nádvágóként, később saját ültetvényét vezette. Plébániaközösségének feladataiban is részt vállalt: irodista, orgonista, varrónő és zenetanár volt. Gyakran elgondolkodik a modern élet némely áldásán.

hirdetés

„Én mondom nektek, ezeknek a fiataloknak igazán könnyű életük van! Folyóvíz, taxi és busz, hogy oda szállítsák őket, ahová és amikor menni akarnak…Amikor visszatekintek, sírva fakadok, hogy nekem milyen keményen kellett dolgoznom, hogy el tudjam tartani a családomat.”

“V néni” továbbra is sokat imádkozik. Azt mondja, imádkozik „mindenért és mindenkiért ezen a világon.” 117.születésnapját néhány nappal az olasz Emma Morano, a Föld korábbi legidősebb asszonyának halála után ünnepelte, aki az utolsó olyan élő nő volt, aki még a XIX. században született.

Forrás: www.infochretienne.com

Fotó: (24.hu)

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás