2017. 04. 11.

Egy édesanya története, aki beteg csecsemőket fogad örökbe – olyanokat, akik senkinek sem kellenek, ugyanis hamarosan meg fognak halni…

A természet nem tévedhetetlen, és még kevésbé, mióta az ember válogatás nélkül beleavatkozik a rendjébe, úgyhogy néha megtörténik az, ami sose akarnánk, hogy megtörténjen: az, hogy a csecsemők betegen jönnek a világra.

Szerencsére vannak olyan emberek, akik végtelen jósággal fordulnak feléjük (talán angyaloknak kellene őket hívnunk). Ilyen például Cori Salchert, egy olyan nő és édesanya, aki olyan csecsemőket fogad örökbe, akiknek betegségük miatt körülményes az örökbe adásuk, vagy olyan szövődményük van, ami miatt végső stádiumba sorolják őket.

Cori a perinatális gyászra szakosodott nővérként dolgozott, nyolc gyermek édesanyja, és férjével, Markkal együtt „a remény házának” nevezte el otthonát. 2012 óta hívják így, mikor is úgy döntöttek, örökbe fogadják az olyan csecsemőket, akiknek lesújtó a diagnózisuk, olyanokat, akikre azt mondják, nem élnek már sokáig, és így senki nem vállal már értük érzelmi felelősséget.

A csecsemők olyan családokból jönnek, akik nehezen fogadják el gyermekük állapotát, vagy nem tudják elviselni annak gondolatát, hogy végig kelljen kísérniük gyermekük utolsó napjait.

hirdetés

Emmalynn volt az első, akit befogadtak. Ő ötven napig élt velük, míg egy nap örökbefogadó édesanyja karjai közt el nem hunyt. Ekkor a szülők gyermekeikkel együtt úgy döntöttek, hogy ott lesznek ezek mellett a csecsemők mellett utolsó napjaikban.

Ami sokak számára teher lenne, ami korlátozná életüket, az Cori számára egy nagy ajándék. Ő így áll hozzá. Ajándéknak tartja, hogy része lehet a csecsemők életének, hogy enyhítheti fájdalmukat, hogy szeretetet adhat nekik, és hogy láthatja, hogy bár ennyit szenvednek, mégis hálás mosollyal tudják viszonozni azt a keveset, amit értük tehet.

Fordította: Hegedűs Anna

Forrás: http://masvida.eu/la-increible-historia-de-una-madre-que-adopta-ninos-enfermos-que-nadie-quiere-porque-van-a-morir/

Kép forrása: today.com

Egyéb Nagyvilág
hirdetés

1 Komment

  • Válasz NagyG 2017. 04. 27. 16:10

    Nekem az a kérdésem, Istennek mi a szándéka azzal, hogy beteg csecsemőket teremt, akik rövid ideig élnek csak?