2017. 04. 02.

5+1 inspiráló idézet Szent II. János Pál pápától

Tizenkét éve hunyt el a szentéletű lengyel pápa, aki huszonhét éven át volt a katolikus egyház feje. Összegyűjtöttünk nektek pár idézetet, amelyeket elolvasva és megszívlelve garantáltan jól indul majd a hét!

1. A boldogság keresése

“Jézus az valójában, aki után kutatsz, amikor boldogságról álmodozol; Ő vár rád, amikor semmi más, amit találsz, nem ad enyhülést;  Ő a szépség, amelyhez annyira vonzódsz; Ő az, aki arra késztet, hogy a teljességre szomjazz és ne érd be kompromisszummal; Ő az, aki arra ösztönöz, hogy vesd le a hamis élet álarcait”

2.  A család fontossága

hirdetés

“Amilyen a család, olyan a nemzet és így olyan az egész világ, amelyben élünk.”

3. Az élet és a halál kultúrája

„Egy hatalmas és drámai összecsapással állunk szemben jó és rossz, élet és halál, az “élet kultúrája” és a “halál kultúrája” között. Nem is szemben állunk vele, hanem rögtön az egész konfliktus közepén találjuk magunkat: mindnyájan részei vagyunk és osztozunk abban a megkerülhetetlen felelősségben, hogy feltétel nélkül az életet válasszuk.”

4. A kereszténység nem egy opció

„Kedves Fiatalok! Tudjátok, hogy a kereszténység nem egy opció és nem üres szavak. A kereszténység maga Krisztus! Egy személy, egy élő személy! Találkozni vele, szeretni őt: ez a keresztény hivatás!”

5. Sosem vagy egyedül

„Emlékezz, hogy sosem vagy egyedül, Krisztus veled van az utadon, életed minden napján! Ő hívott és választott ki Isten gyermekeinek szabadságára. Fordulj hozzá imádságban és szeretetben. Kérd tőle, hogy adja meg neked a bátorságot és erősséget ahhoz, hogy mindig ebben a szabadságban élhess. Járj ővele, aki „az Út, az Igazság és az Élet!”

 

+1

„Kedves fiatalok, legyen az a szent ambíciótok, hogy szentek legyetek, miképpen Ő is szent.[…]Minden kontinens fiataljai, ne féljetek az ezredforduló szentjeivé válni!”

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Gumpl Jozsefne 2017. 04. 03. 10:19

    Hálával és nagy szeretettel emlékezem Szent II. János Pál pápára. Egy csodálatos ember volt. Tele jósággal szeretettel mindenki iránt.Gyűlöletet nem ismert, mert merénylőjének megbocsátott, meglátogatta a börtönben. Arcáról mindig a szeretet sugárzott.Ritkán születik ilyen csodálatos ember. Nem véletlen hogy a Gondviselő Őt helyezte az Egyház vezetőjévé, Krisztus földi helytartójává. Számomra maga volt a CSODA. Áldott Békés legyen a nyugalma. Szent II. János Pál könyörögj érettünk.

    ,

  • Válasz Mendler Valeria 2018. 10. 01. 21:25

    Évek óta kérem a segitségét,és hiszem,hogy segit mert ima után mindig megnyugszom.Jó tudni áldó szeretetét és arra gondolni mikor én Rómában voltam,igaz nem érinthettem meg,de mindig nyujtom felé a kezem és Ö fogja. Szent II. János könyörögj érettünk.