2017. 03. 30.

Nem bevásárló lista volt a Nekem férj kell cikk

Kommentek a poszt alatt, a cikk alatt, sőt, még Képmás blogbejegyzés is született a Nekem férj kell című írásról, amit még tavaly májusban közöltünk.
A szerző most néhány gondolatban reflektál a felmerült témákra.

A Képmás blogbejegyzés volt a legfőbb utolsó csepp a pohárban. Persze, jogosak az ellentétek, amikre rávilágít, de egy kicsit sok idézésből, már-már cinikus megjegyzésből áll az írás, és kevesebb igazi következtetésből vagy elemzésből. Na, de ez igazából mindegy, hiszen mindenki azt ír, amit szeretne. Szóval utóirat az említett cikkhez:

A felsorolás nem követelmény lista!

Amiket leírtam, hangulatokból fakadó dolgok voltak. Kreatív dolgok, megérzések, vágyak, elmélkedések. Tudjátok, mint amikor valaki csakúgy firkálgat magában gondolkodás közben vagy előadásra figyelés helyett, aztán lesz belőle valami. Nem arra gondoltam, hogy amikor találkozom egy fiúval, előveszem a cikket, végigolvasom, és ha több mint 10% nem stimmel, akkor rögvest ágyő és szeláví van. Bevallom, nem hallgatok Pál Ferit, úgyhogy nem tudtam, hogy szerinte az ideálokkal csak egyvalamit lehet tenni: elfelejteni őket. De maximálisan egyetértek vele, és alig várom, hogy az Isten elém állítsa, akit nekem szán. Az életem más területén is Benne bízom, és igyekszem a vágyaimat nem ideállá formálni.

hirdetés
A felsorolás sok ellentétet tartalmaz!

Igen, belátom, sorryka. Azt hiszem, mindenkivel előfordul, hogy nem következetes. Sőt, hogy direkt nem következetes. Mert egyszerűen ezt is szereti, meg azt is szereti. Mert hangulattól is függnek a dolgok. Mert változhatok, befolyásolhatnak a körülöttem lévő személyek, események, bármi. Néha zongora darabokat hallgatok, néha Hiperkarmát, néha alig alszom hétvégén, néha viszont átpunnyadok egy egész napot. Én. Lehet, hogy más kevésbé.

A felsorolás nem csak a férfiról szól!

Belátom, sem a cím, sem maga az írás nem egyértelmű. De akkor most megvilágítom egy másik oldalról. ÉN ilyen vagyok. Amilyen cikket írtam, amilyen hangulatokat az átad. Arról (is) szól, hogy kit KELL hogy szeressen majd az a férj. Remélem, ezzel nem várok el túl sokat, hogy majd szeressen a férjem. Én olyan vagyok, amilyen ez a lista: én szeretek néha hóangyalt csinálni, én örülök a meglepetésnek, én szeretnék a férjemmel együtt jó példát mutatni, én szeretnék jó anya lenni, én szeretnék vasárnap rosszkedvűen is elmenni misére. És baromi önző vagyok, hogy ezekhez mind segítséget és elfogadást szeretnék a férjemtől.

A felsorolást magamra nézve is megírtam!

Bevallom, erre a részre már nem is emlékeztem pontosan, de az alaposság jegyében újra olvastam, hogy én milyen feleség szeretnék lenni vagy mik a terveim, elképzeléseim magammal kapcsolatban. 6548 leütés, de ebből nyugodtan levonhatjuk a kérdéseket, fölösleges és nem rám vonatkozó elvárásokat. Talán így is elég a kritikusoknak, de őszintén szólva: mi nem szoktuk számolni.

Minden esetre: majd szólok, ha egymásra találtunk, és ezáltal feloldódik ez a több részből álló konfliktus!

Kapcsolódó cikkek:
Nekem férj kell!
Nekem feleség kell! (az előbbi cikk ötletadója)
Nekem feleség kell II. (az előző két cikk kapcsán érkezett olvasói levél)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás