2017. 03. 29.

#csakegygondolat Neki ajándékozom…

Azon gondolkodtam, hogy mit írhatnék, ami olyan hosszú, hogy egy #csakegygondolat címet azért rá lehet húzni. Mert amit mondani akarok, az csupán annyi, hogy mindent, de tényleg mindent bízz az Istenre! Kifejtem…

Az elmúlt hetekben nagyon próbáltam odafigyelni a vágyaimra. Tudtam, hogy mennyi mindenben nem érzem jól magam, mivel foglalkozom túl sokat, mivel túl keveset, hol vannak problémáim az életemben, mit érzek nagyon nehéznek. Óriási szerencsémre a böjt is ezekben a napokban kezdődött el.

hirdetés

Nosza rajta, elkezdtem nagyjából kétszer annyit imádkozni, mint egyébként. Na, nem kell “aggódni”, ez sem két órát jelent… Igazából nem tudom időben mérni. Csak sokkal jobban beengedtem Istent a hétköznapi helyzetekbe: párkapcsolat, munkahely, izgulás tanúságtétel előtt, hála egy-egy jó hosszú barátnős telefonbeszélgetés után, öcsém és édesanyám megtérése…

De hát ezek nem is hétköznapi dolgok! Nekem viszont sikerült behozni őket a szívembe olyannyira, hogy átformálódtam. Rájöttem, hogy ezek mind irtó fontos kérdések és ügyek, és sokkal többet kéne imádkoznom. És azt is éreztem, hogy nagyon jól esik az Istennel lennem akár egy prédikáció meghallgatásával út közben, akár egy tized rózsafüzérrel, akár egy hétköznapi misével, vagy otthon dicsőítő zene hallgatásával.

Teljes nyugalom lett bennem azáltal, hogy az Isten elé vittem a kis dolgaimat. Alább hagyott a frusztrációm, hogy mivel mi lesz, semmi nem jó, én mit hogy akarok. Odaadtam ezeket a kérdéseket az Istennek, mindet. Hiszen ha valaki, akkor  Ő aztán sokat elbír, és elég sokra képes (Lk1,37).

Persze a vágyaimat elmondtam Neki, de nem ragaszkodtam görcsösen semmihez. Mert egyszerűen az a legjobb és a legbiztosabb, amit Ő intéz. És akkor tényleg nyugodt lehetek, és az is vagyok. Ajánlom a módszert (és hozzá ezt az imát), beválik!
És hidd el, ez Istennek nem egy százharminchatodik dolog a To Do List-jén, hogy még ezt is elintézze helyetted vagy neked. Ezzel ajándékozod oda magad, és ő kibonthatja a kis életed!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

#csakegygondolat Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás