2017. 03. 27.

A szívem Isten tenyerén

Amikor már nem bírtam tovább, akkor imában azt mondtam Istennek: Tessék, vedd el, neked adom, szeretném, ha a tenyeredben lenne.

Nem lehetek én az egyetlen, aki félt a csalódásoktól. Úgy gondoltam, sosem tudnám elviselni azt, ha a szívemet összetörnék. Egyszer akarok szeretni és kész, vége, hiszen képtelen lennék többször is megnyílni – gondoltam régebben.

Annyira magabiztosan hittem az elhatározásomban, hogy magamnál tartottam a gyeplőt és nem adtam oda Isten kezébe. Nem mondtam neki, hogy legyen meg a Te akaratod, mert féltem. Eddigi életem jelentős részét úgy éltem le, hogy szorongattam, lakat alatt őriztem a szívemet, biztonságban akartam tudni. De miből gondoltam, hogy nálam jobb helyen van, mint az Alkotójánál?

Aztán elérkeztem egy ponthoz, egy mérföldkőhöz, aminek a kiváltódását már nem is tudom felidézni. Egyszerűen elengedtem magam, és sokkal jobban szerettem volna rábízni az életemet Krisztusra. Hogy ne én irányítsak, hanem Ő, ne én mondjam meg, hogy mi a jó nekem, hiszen Ő azt sokkal jobban tudja! Akkor imában azt mondtam Istennek: Tessék! Szeretném a tenyeredbe tenni a szívemet, a legjobb helyre, ahol csak lehet. Takard be és vigyázz rá! Tudom, hogy nem érheti baj, hogy ott mindig egyben lesz, ha körülötte tombol is a szél, az ujjak megvédik és még jobban körülfogják. És egyszer majd, ha Te is úgy akarod, szeretném megtalálni azt az embert, aki a Te másik tenyeredbe helyezte a szívét.

hirdetés

És jöttek a viharok, a saját engedetlenségeim, dacolásaim, de a szívem még mindig ott volt. Újra és újra megerősítettem ezt a szövetséget, akkor is, ha nehéz volt kimondani, akkor is, ha azt hittem jobban tudom.

A vihar kívülről is támadt, csalódtam, megbántottak, de valami hihetetlen csoda történt! Nem törtem össze. Korábban így is imádkoztam: Uram, legyen meg a Te akaratod a kapcsolataimban, mert tudom, hogy az a legjobb! De kérlek… ne hagyd, hogy összetörjék a szívemet!

És nem tört össze. Döbbenten néztem körül: nem fáj annyira. Akkor rájöttem, hogy erős vagyok, Istennel együtt erős. Nem kell félnem a csalódásoktól, hiszen mi baj érhetne, ha a legjobb helyen hagytam a szívemet? Ott van Isten tenyerén.

Kép: pixabay.com

Forrás: HD

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás