2017. 03. 17.

Nem keresem! Várok!

Érdekes gondolatokat hozunk nektek a román Crestinul oldaláról, amelynek fő témája a párkeresés: vajon igaza van annak, aki nem keres, hanem inkább vár, avagy itt is igaz, hogy “segíts magadon, Isten is megsegít”?  Várjuk a véleményeteket!

„Ó, Te szingli vagy? Miért nem keresel valakit? Biztos nehéz találnod olyan valakit, aki minden szempontból megfelel neked… Így van?”

„Nem! Nem találok senkit. És tudod miért? Mert nem keresem! Nem azért nem keresem, mert nem akarom, hogy találkozzak valakivel, akivel le fogom élni az életem, hanem azért, mert én választottam azt, hogy ne keressem.

Nem regisztráltam egyetlen társkereső oldalra sem, hogy megtaláljam a párom, nem járok szórakozó helyekre, hogy felszedjek valakit, nem látom minden pasiban a potenciális szeretőt. Nem játszom senki szívével, nem megyek egyik randiról a másikra csak azért, hogy kipróbáljam, hogy tapasztalatot szerezzek, vagy lássam éppen ”kit dobott nekem a gép”. Nem ítéllek ha, ha te így csinálod, lehet, hogy „bejön ez a szitu”, lehet, hogy működik, és még valami jó is fog kisülni belőle…Mindenki szabadon választhat és szerzi meg azt amire szüksége van.. És nem is tartom magam különcnek azért, mert én másképpen gondolom ezt a párválasztást.

hirdetés

Nem keresek….Várok…. Ez nem jelenti azt, hogy arrogáns, beképzelt hercegnő lennék aki megközelíthetetlen, hogy visszautasítok minden közeledést, vagy hogy bezárkózom a négy fal közé és várom, hogy a jövendőbeli férjem az ölembe pottyanjon az égből. Nem jelenti azt, hogy várom, hogy egy reggel becsönget majd a herceg aki hófehér paripán érkezik. Szó sincs róla! Várok, és hidd el, ez nem is olyan könnyű, mint ahogyan ezt sokan elképzelik, de ez az amire az én szívem vágyik, hogy várjak….

És hogy miért várok?

Mert az életemet Isten kezébe ajánlottam. Ő bárkinél jobban ismer engem, tudja milyen álmaim, vágyaim vannak, és tudja milyen emberrel szeretném megosztani az életemet. Ő tudja igazán mire és kire van nekem szükségem.

Ő tudja, hogy én egy tiszta szerelmet akarok, amely minden akadályt legyőz, és a kapcsolatunk akkor is erős marad, amikor ezer oka lenne, hogy széthulljon. Egy olyan szerelmet akarok, amely nem múlik el a legnehezebb pillanatokban sem, amely a körülményektől függetlenül, örökre megmarad. Egy életre szóló szerelmet akarok. Egy szerelmet, melyet Istentől kapok.

Mert arra vágyom, hogy az oltár előtt tett ígéretem ne csak pár évig tartson. Mert arra vágyom, hogy a születendő gyermekeim olyan családban éljenek, ahol a szüleik szeretetén keresztül tapasztalják meg, hogy Isten létezik. Mert nem akarom eljátszani a boldog feleség szerepet, hanem igazán boldog feleség akarok lenni. Mert minden ami vagyok, és mindenem amim van, egyetlen emberrel akarom megosztani.

Nem hiszek a „tökéletes kapcsolatokban” és a „tökéletes emberekben”, csak az igaz szerelemben. Kétségtelen, hogy amit én akarok, azt nehéz megtalálni! Éppen ezért bíztam ezt rá Istenre, „mert Istennek semmi sem lehetetlen.” (Lk. 1,37)

Forrás: Crestinul.ro

Ezt a cikket Nagy Kinga Erika önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás