2017. 03. 13.

A világ egyik legnagyobb Mária szobra épül a horvát tengerparton

Egy 17 méter magas Lorettói Mária szobor munkálatai zajlanak Primošten városában, Horvátországban. A szobor a világ egyik legnagyobb olyan emlékműve lesz, mely Jézus Krisztus édesanyját ábrázolja.

Ez a projekt nem csak Horvátországban, de azon túl is egészen különlegesnek számít – állítja Primošten város önkormányzata. A munkálatokat jelentős érdeklődés és elismerés övezi, továbbá az Apostoli Szentszék és Ferenc pápa áldását bírja – teszik hozzá.

Primošten városa eddig borvidékeiről és strandjairól volt híres, mostantól viszont a világ egyik legnagyobb Mária szobrával is büszkélkedhetnek majd, mely tiszta idő esetén a szemben levő olasz partokról is látható lesz. A város lakói egyébként különleges odaadással bírnak a Lorettói Szűz Mária iránt és minden év május 9-10-én ünnepélyes módon emlékeznek meg róla.

hirdetés

Az építkezés a Cammini Lauretani kezdeményezéssel együttműködve folyik, melyet az Európai Tanács indított útjára és mely a kontinens Mária kegyhelyeit igyekszik összekötni közös erőfeszítések révén.

Stipe Petrina, Primošten polgármestere több találkozón is részt vett a Cammini Lauretani vezetőivel, melyeken az olasz és horvát Mária kegyhelyek kapcsolódásáról egyeztettek azzal a céllal, hogy létrejöhessenek fenntartható fejlesztések a vallási turizmus elősegítésére. Legutóbbi tanácskozásuk épp azon a Gaj-dombon volt, ahol a szobor építkezései is zajlanak. Az önkormányzat annak ellenére nem jelentette még be a projekt befejezésének idejét, hogy azon már a végső munkálatokat végzik.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás