2017. 03. 13.

#csakegygondolat – A legszebb lányok nem a strandon vannak

Nem véletlenül nevezzük a legszebb teremtményeknek a hölgyeket, hiszen tényleg ez az igazság.

Azonban ha a strandon keresnéd távcsővel az igazán szép lányokat, vagy a szexista magazinokat forgatnád bőszen a fürdőszobában, akkor sajnos rossz helyen kutakodsz. A legszebb lányok a templomban és az imahelyeken vannak: nem, tényleg nem szívatlak!

Hétről-hétre rá kell eszmélnem, hogy nincs szebb látvány egy imádkozó lánynál. Hiába gazdag a magyar nyelv, jelzőt is nehéz találni rá: az az őszinte ragyogás, amely ilyenkor megjelenik arcukon, egyszerűen lenyűgözővé teszi őket. Méltók arra, hogy Isten saját képmásai legyenek. Ha a lányok tudnák, hogy milyen szépek ima közben, szüntelenül csak azt csinálnák, semmi mást.

hirdetés

Mert nincs az a sminkkészlet, az az arckrém, ami pótolhatná ezt a természetes szépséget.

Nézzetek meg majd egy mélyen imádkozó lányt: milyen amikor Isten legszebb teremtménye őszintén beszélget Alkotójával. Amikor minden lánc és megfelelési kényszer lehull róluk, minden problémát elfelejtenek, vagy épp Isten elé visznek. Gyakran használjuk azt a kifejezést, hogy természetes szépség, pedig igazából csak ezek a pillanatok lehetnek igazán azok.

Nekünk férfiaknak marad a köszönet és a gyönyörködés: köszönet Istennek, amiért ilyen szép társat teremtett nekünk – oldalborda ide vagy oda – és gyönyörködés azokban a pillanatokban, amikor a lányok térdre borulva adnak hálát Annak, akitől mindent kaptak.  Illetve ezenkívül lenne egy feladatunk is: biztatni egymást nemtől függetlenül, hogy mondjuk igent Istennek!

Martí Zoltán

UPDATE: Kedves Olvasóink, természetesen pontosan tisztában vagyok azzal, hogy a strandon is gyönyörű lányok vannak, az írás nem erről szólt.  Megértéseteket megköszönve: a szerző.

#csakegygondolat Martí Zoltán
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Elinor 2018. 06. 13. 18:23

    Hát izé… a templomban szép vagyok, de a strandon már nem? Mert mindkét helyre járok. Értem én, hogy az imádkozó nő vonzó, meg minden, de ez így elét furán jött ki.

  • Válasz Jrcuefhrf 2021. 11. 03. 06:17

    Szerintem nem jött ki furán, jó volt olvasni, de így, az update-tel még jobb. ☺️