2017. 03. 11.

Lista alapján gyilkolják a kopt keresztényeket Egyiptomban

A fegyveresek berontottak a házba, hidegvérrel megölték a férjét és a fiát, kihúzták őket a listáról, majd rágyújtották a házat. A 65 éves asszony a World Watch Monitornak elmondta azokat a hátborzongató körülményeket, ahogyan férje, Saad és fia, Medhat életét vesztette, miután az Iszlám Állam fegyveresei módszeresen kivégezték őket otthonukban, El-Arish városában, február 21-én, éjjel. Nabila Fawzi Hanna története.

Éppen lefekvéshez készülődtek, mikor kopogtattak az ajtón. Medhat, Nabila fia nyitott ajtót, őt szinte azon nyomban megölték, a fegyveresek fejbe lőtték. Az ISIS emberei ezután berontottak a hálószobába, ahol az idős férfi, Saad az életéért könyörgött, de őt is fiához hasonló módon kivégezték. A két férfi ez után megkérdezte Nabilát, hogy keresztény-e és, hogy milyen módon kötődik a kivégzett két férfihez. Ő erre igennel felelt és elmondta, hogy ők egy család voltak. Ezután a két fegyveres Saad és Medhet nevét kérdezte, majd miután meggyőződtek a kivégzettek kiléte felől, egyikük egy papíron kihúzott két nevet.

Ezután elvették Nabila jegygyűrűjét, kifosztották, majd pedig rágyújtották a házat. Az asszony el tudott menekülni, de elmondása szerint a környéken ők voltak az egyetlen keresztény család, senki sem segített rajtuk. Másnap az ISIS fegyveresei felkeresték Nabila lányának és vejének otthonát is, de szerencsére a házaspár egy órával előtte el tudott menekülni. Lánya, Abeer és Nabila azóta elhagyták az otthonukat, azokkal a családokkal egyetemben, akik nem érzik magukat biztonságban a Sínai-félsziget északi részén El-Arish környékén, ahonnan mellesleg a kopt-keresztények 70 százaléka, megközelítőleg 160 család kényszerült elhagyni az otthonát az Iszlám Állam miatt.

hirdetés

Az Egyesült Királyságbeli Kopt Keresztény Egyház vezetője, Angaelosz püspök már korábban is felhívta a figyelmet és elítélte a támadásokat, amelyek eddig 40 keresztény életét követelték az elmúlt három (!) hónapban. Hozzátette, hogy ez nagy részben az egyiptomi radikális iszlamisták felhívásának köszönhető, akik konkrét listával rendelkeznek a meglévő egyházközségekről és tagjaikról, akik nyilvános célpontokká váltak. Sajnos a folyamatot csak felerősíti az ISIS által közzétett videó, amiben a „hitetlen” keresztények megölésére buzdítják az embereket és a dzsihadista harcosokat.

Fordította: Dallos Bence

Kép,Forrás: www.christinatoday.com

Egyéb Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás