2017. 02. 24.

Az idő értéke

Képzeld el, hogy van egy bank, ami minden reggel rátesz a számládra 86 400 Ft-ot. Az új egyenlegedet viszont nem adja hozzá az előző napihoz. Minden este letörli azt az összeget, amit nem használtál el aznap. Mit tennél? Természetesen elhasználnád egészen az utolsó forintig.

Mindannyiunknak van egy bankja. A neve idő. Minden reggel ez a bank ad neked 86 400 másodpercet. Minden este a bank törli, és elveszítettnek tekinti mindazt, amit nem fektettél be egy jó elhatározásba. Minden nap új számlát nyit, és minden este törli a napi egyenleget. Ha nem használod el a napi díjadat, a veszteség a tied. Nincs visszaút. A jelenben kell élned az aznapi díjakkal.

Hozd ki a legtöbbet egy napból. Ahhoz, hogy megértsd az értékét egy évnek, kérdezz meg egy diákot, aki csúszik egy évet a tanulmányaival. Hogy megértsd egy hónap értékét, kérdezz meg egy anyát, aki egy koraszülött gyermeket hozott a világra. Hogy megértsd az értékét egy hétnek, kérdezz meg egy hetilap kiadóját. Hogy megértsd az értékét egy órának, kérdezz meg egy szerelmespárt, akik alig várják, hogy találkozhassanak. Hogy megértsd az értékét egy percnek, kérdezz meg egy embert, aki lekéste a vonatot. Hogy megértsd az értékét egy másodpercnek, kérdezz meg egy sofőrt, aki épp, hogy elkerülte a balesetet. Hogy megértsd az értékét egy tized másodpercnek, kérdezz meg egy sportolót, aki az ezüstérmet nyerte az olimpián.

Az élet minden percét értékeld, és értékeld még jobban, ha egy olyan emberrel oszthatod meg, aki eléggé különleges ahhoz, hogy időt szánj rá. Emlékezz, hogy az idő nem áll meg senki miatt. A tegnap történelem. A holnap rejtély. A ma ajándék. Ezért kell, hogy megbecsüld a jelent.

Forrás: acidprensa.com
Fotó: alapblog.hu

Ezt a cikket Flores Veronika önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás