Szentföld
2017. 02. 16.

Amikor megkérdezik: és milyen volt Szentföld?

Amit most olvasni fogtok, az se nem igazi blog, se nem egy útleírás és főleg nem reklám. Ha meg akarnám határozni a műfajt: egy spontán kiöntött élmény- és érzelem-kupac, ami még mindig nem ülepedett le, pedig 2 nappal az út vége után vagyunk. Felfoghatatlan volt!

Nem túlzok: még mindig nem tértem teljesen magamhoz. De egy ilyen összezavarodott szösszenet mutatja be legjobban az egész utazás színességét. 6 nap a Szentföldön: ahol Jézus és társai születtek, éltek, tevékenykedtek, csodákat tettek, evangelizáltak, meghaltak. Ahol még ószövetségi helyet is meglátogattunk.

A teljesség igénye nélkül felsorolok pár várost, területet: Galilea, Kafarnaum, Boldogság-hegy, Tábor-hegy, Názáret, Jerikó, Kísértés-hegye, Genezáreti-tó (ahonnan Martí Zoltán és jómagam is bejelentkeztünk), Jordán folyó partja, Holt-tenger, Betlehem, Jeruzsálem, Olajfák-hegye, Sion-hegy (ahonnan Hodász András atya bejelentkezett), és még sorolhatnám (pedig csak a bibliai területeket említettem).

hirdetés

Egy hét, amikor minden nap korábban keltem, mint amúgy szoktam. Amikor a napom szinte minden perce 24 másik emberrel volt megosztva. Amikor kábé darabra kétszer annyit láttam egy nap alatt, mint ahány Facebook értesítésem jön otthon. Amikor tényleg Jézust követtem! Bizonyítottan igazi helyek és emlékhelyek, városi tájak és természeti csodák váltogatták egymást, de közben ott voltak a kebabosok, a bazársorok a szuvenírekkel és a katonák gépfegyverekkel. Az Isten tenyerén voltunk, hiszen szuper szervezés volt, szinte semmivel nem kellett törődnünk, és még lelkivezetést is kaptunk András atya jóvoltából. Olyan helyeken miséztünk, ahova nem gondoltam, hogy valaha eljutok egyáltalán: a Genezáreti-tó partján vagy az utolsó vacsora helyszínén, vagy a kempingben, a sötétben, fejlámpával, a sátraink szomszédságában.

Egyszerre volt az egész út megterhelő, mint a Masada erődjéhez felmászni, és közben pedig egy lelki lebegés és felfrissülés, mint a Holt-tengerben lubickolás.

CONFUSED! Betelt a memória, teljes Windows error van a fejemben. Hogy ez mikor és hogy fog megváltozni? Amikor a napi evangéliumban ezekről a helyszínekről olvasok… amikor a képeket újra és újra megnézegetem (mind a 800-at, amit készítettem)… amikor a híradót nézem és a politikai feszültségekről hallok… amikor ima vagy bibliodráma keretén belül bármit el kell képzelni…

Ezt üzenem mindenkinek, aki képeket szeretne nézegetni, és beszámolót hallgatni. Ezt szinte lehetetlen elmesélni! Menjetek el Ti is!

Kép: qalandar.hu

Borítókép: Szentföld, Jeruzsálem
Egyéb Téglásy Nóra
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás