2017. 01. 31.

Isten megszabadított a szexuális függőségeimtől! – 10+1 pont, ami fontos volt az úton

Az első 777 Offline résztvevői közt volt egy lány, aki egy online beérkezett kérdéssel kapcsolatban úgy érezte, kötelessége megosztani a kérdezővel – és mindenkivel, akinek hasznára válhat – , hogyan szabadult meg szexuális függőségeitől. Konkrét edzéstervet követett.

A kérdés így hangzott:

Évekig szex függőségben éltem, 30 szexuális kapcsolatnál is több volt. Mondhatni hogy kiégtem, nemi betegséggel is küzdöttem. Nem működik a kötődés senkivel. Milyen edzés tervet ajánl az Atya, hogy lelkileg ismét tudjak kötődni valakihez, hogy a tisztaságban, boldog kapcsolatom legyen?

Kedves Kérdező!

Páran tudják, hogy én nagyon komolyan szenvedtem különféle szexuális függőségektől, (pornó, önkielégítés) és konkrétan fizikai fájdalmaim voltak, mikor nem kaptam meg az „adagom”. Egy idő után házasság előtti szexuális kapcsolatokba is belesodródtam. Ez a pokoli rabság mély depresszióba taszított, az öngyilkosság szelleme nem egyszer kísértett meg. Több szabadító lelkigyakorlaton/imaesten illetve karizmatikus táborban (Lelkes Napok) vettem részt. Én speciel nem jártam terápiákra meg pszichológushoz, de az ilyen alkalmakat és egy lelkivezetőt (aki lehet egy hívő civil is) nagyon ajánlom neked! A 2013-as Lelkes Napok tábor alkalmával vezetett rá Isten a 10+1 pontra, amit akkor próbáltam követni, és jött is a szabadítás!

hirdetés

A jó hír, hogy van kiút, és ezt azért írom, mert én is megtapasztaltam! Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de Isten konkrétan Jézusban küldte el nekünk a szabadságot. Kérd a szabadulást, menj el gyógyító imaszolgálatra! Harcolj!

Íme az a 10+1 pont, amivel én Isten kegyelméből megszabadultam a szexuális függőségektől:

  1. Tudd, hogy Isten a leghatalmasabb, mindenható, teremtő és szabadító, ezért Ő (és CSAK Ő) KÉPES téged MEGMENTENI!
  2. A mindennapjaid középpontjába magad, a kapcsolataid, a problémáid vagy a függőséged helyett Istent helyezd!
  3. Rendszeresen olvasd a Bibliát! Imádkozz vágyért, hogy szítson Isten csillapíthatatlan vágyat az Ige olvasása és az imádság iránt!
  4. Legyen rendszeres az imaéleted! Imádkozz konkrétan Istenre való szomjúságért, amit csak a mégtöbb ima orvosolhat, így lesz élőbb az Istenkapcsolatod!
  5. Bocsáss meg mindenkinek, magadat is beleértve, ha kell minden nap! Tudd, hogy Isten mindenkinél jobban szeret téged, és mindenkinél jobban tudja, hogy téged mi tenne a legboldogabbá. Minden harc itt kezdődik!
  6. Adj hálát a nehézségekért, az ellenségeidért, és azokért az emberekért, akik bántottak vagy belerángattak a rosszba! Nem véletlenül írja a Szentírás, hogy imádkozz az ellenségeidért! Ez a kiengesztelődéshez tartozik!
  7. Tanulj meg a szabadulásodért helyesen imádkozni; keress te is egy megfelelő lelkivezető atyát vagy civilt, akár egy közösséget, akik megtanítják mindezt neked, és kérj imát kifejezetten a szabadságodért!
  8. Menj el hetente gyónni! Ez nagyon fontos, még akkor is, ha nincs halálos bűnöd. Így karban tarthatod a lelkiismeretedet, jobban megismered önmagad és a bűneidet, beengeded Istent a nehézségeidbe.
  9. Járj gyakrabban szentmisékre, figyelj Istenre! Minden alkalommal menj ki áldozni, mert szükséged van az erősítésre, a Krisztussal való állandó egyesülésre!
  10. Böjtölj hetente legalább egy napot, hogy fizikailag megedződj, tudj a testednek parancsolni!

+1. És ami a legfontosabb, először is hagyj fel a régi életeddel! Vess véget a szexuális kapcsolataidnak, kerüld az olyan szituációkat, amik újra elbuktatnának. Nekem segített, hogy ünnepélyes keretek között megfogadtam Istennek, új életet kezdek. Olvasd az Apostolok Cselekedeteit és a leveleket, mert Jézus hatalmat adott nekünk, hogy az Ő nevében a paráznaság démonait (is) megkötözzük és elűzzük!

Elküldte nekünk a Szentlelket, hogy ebben az élet-halál harcban ilyen valóságos módon is a segítségünkre legyen, és ami a legjobb, hogy tényleg működik!

Az is sokat segített, hogy megértettem, hogy a mi szexuális ösztönünk is Isten tervének része – mert „minket is a teremtés részeseivé tett”, és ez így van jól. Tehát az, hogy ez a vágy erősen él benned (bennem is), igazából azt jelenti, egészségesen működünk. De ahhoz, hogy a szexuális ösztönünket helyesen használjuk, Isten tudja, hogy az Ő segítségére van szükségünk. Ezért gondolom úgy, hogy például a cölibátusi élet egy természetfeletti dolog, ami csakis Istennel lehetséges és teljes.

Azt, hogy a szexualitás milyen erős ösztön bennünk, hogy ez Isten ember-teremtésének a kulcsa, a Gonosz is nagyon jól tudja. Nem véletlen tehát, hogy ennyi támadás éri a családok alapját: a szülők egységét, aminek a legfontosabb biológiai ragasztója a szexualitás. Ha tehát ezt nem tanuljuk meg helyesen használni, akkor kialakulhatnak olyan komoly nehézségek és fájdalmak: szinte már nem tudsz kötődni egy lányhoz sem, kiégtél. Ez a Gonosz célja, amire minket minduntalan figyelmeztet a Biblia. Amikor tehát szexfüggőségtől szenvedsz (szenvedünk), akkor annak a valódi hátterében egy hatalmas szellemi harc áll, ahol az életed (életünk) a tét. És ez egy (szó szerint) övön aluli támadás, mert sajnos nem azoktól hemzseg a világ, akik erről hitelesen képesek nekünk beszélni, és főleg IDŐBEN képesek hozzánk eljutni.

2013. július 14-én Isten egy szentmisében valóságosan széttörte az engem fogva tartó láncokat Jézus keresztáldozatában (amiről amúgy minden szentmise eucharisztikus része szól, de addig még sosem értettem meg). Szabaddá tett! Ez pont azon a vasárnapon történt, amikor életemben először találkoztam egy fantasztikus fiúval, aki ma már a férjem, akinél tökéletesebb párt nem is kaphattam volna!

Ha Istennel jársz, akkor te is meg fogod tapasztalni, hogy milyen remek a humorérzéke, és mennyire szuper az Ő terve a miénkhez képest!

Isten áldjon Téged/Titeket!

Ha Te is küzdesz és függőségben szenvedsz, akkor ne félj, nem vagy egyedül!
A tisztasor.com oldalon szakértőktől kaphatsz segítséget a leszokáshoz. Légy bátor!

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Segítő tippek Tanúságtétel
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás