2017. 01. 24.

Bűn ha keresztényként depressziósak vagyunk?

Számos ember szenved depresszióban, de mi keresztények is köztük vagyunk?

Billy Grahamnél megállapították, hogy kémiai egyensúlyzavara van az agyában és orvosi kezelésre van szüksége, de egy keresztény barátja azt mondta neki, hogy csak imádkozzon érte és higgyen Istenben. Graham összezavarodott és feltette a kérdést, hogy vajon bűnnek számít-e a depresszió. Barátja kérdéssel válaszolta meg a kérdést.

Hadd tegyek fel neked egy kérdést, ha eltöröd a karod egy balesetben, gondolod, hogy a barátod azt feltételezi, hogy bűn számodra a törött kar és mindaz, amit tenned kell az az ima? Kétlem.

hirdetés

Ugyanúgy nem számít bűnnek, ha egy depressziós ember orvosi segítséget vesz igénybe. Magasztallak téged, mert félelmetes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. ( Zsoltárok 139:14 )

Graham egyetért mindezzel és hozzáfűzi, hogy az emberi test és elme meglehetősen összetett.  Habár, az orvosok nem tudják megoldani minden problémánkat legyünk hálásak Istennek, hogy lehetővé tette azt, hogy egyre jobban megismerjük az emberi testet és elmét, sőt új gyógymódokat fedezhetünk fel. Ne érezd azt, hogy bűnt követsz el azáltal, hogy orvosi segítséget kérsz a depressziódra, az lenne a bűn, ha nem keresnéd azt.

Azonban Graham világossá szerette volna tenni számunkra, hogy Isten megadta a keresztényeknek az ima ajándékát, ami fontos részét kell, hogy képezze a minden napos harcunknak, akár fizikai, akár mentális harcot vívunk. Az ima által közelebb kerülünk Istenhez és még jobban megtapasztalhatjuk, hogy mennyire szeret minket és segíteni szeretne nekünk.

forrás: Christian Today

Ezt a cikket Péter Judit önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás