2017. 01. 12.

Nincs baj a mai fiatalokkal

Fontos értéke a család a napjaink fiatalsága számára – derült ki a négyévente esedékes ifjúságkutatás legutóbbi eredményeiből. A fiatalok a családi értékeket magasan az értékpreferencia elejére sorolják – mondta az InfoRádiónak Székely Levente, a Kutatópont kutatási igazgatója.

Idén lezajlott a négyévente esedékes ifjúságkutatás, aminek az eredményei később várhatók, ám a fiatalságot érintő tendenciák az ezredforduló óta nyomon követhetőek a kutatás segítségével.

„Ez a generáció mindenképpen gondolkodik a családban. A legutóbbi, 2012-es kutatás egyik fontos megállapítása, hogy továbbra is családban gondolkodik a magyar ifjúság” – közölte a tendenciákat Székely Levente.

hirdetés

***

Kifejtette: négy éve a fiatalok túlnyomó többsége azt mondta, hogy a gyermekvállalás és a gyermek a boldogság egyik fokmérője, ami nélkül a boldog élet nehezen képzelhető el.

„A fiatalok körében az egyik legfontosabb információforrás a család: a fiatalok fele azt mondja, hogy teljes mértékben egyetért azokkal az életeszményekkel, amiket a szülei vallanak” – hangsúlyozta Székely Levente.

A teljes cikket itt érheted el.

(Forrás: inforadio.hu)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás