2017. 01. 06.

Vízkereszt, vagy amit akartok – az ünnep képekben, egy kicsit máskép(p)

Vízkereszt ünnepével hivatalosan véget ér a karácsonyi időszak: ilyenkor a gyermek Jézus elé járuló napkeleti bölcsek tanúságtételére emlékezik a kereszténység. Az ünnepet egy kis mosollyal párosítjuk – összegyűjtöttünk néhány vicces, megmosolyogtató képet az internet világából.

Akik jól választanak… 🙂 Forrás: Szerzetesek Facebook-oldal

A szemfülesek a 777 Facebook-oldalán már láthatták 🙂

hirdetés

A karácsonyi időszak vízkeresztig tart, a legtöbben ilyenkor leszedik a díszeket a karácsonyfáról. “Tibi atyát” ez ihlette meg.

Vízkereszt számos keresztény országban kiemelt ünnep, van, ahol munkaszüneti nap is egyben (például Németországban és Olaszországban). Az olasz népszokás szerint ilyenkor egy boszorkányra hajazó, Befana névre keresztelt asszony hoz ajándékot (elsősorban édességet). A kép a Vita da vignetta oldal tette közzé.

Ez volt az a momentum, ahol végképp örültünk, hogy nálunk a Szent Miklós-kultusz terjedt el és Befana helyett Mikulásba lehet botlani Pest utcáin… 🙂  (A kép Milánóban készült, az eredeti forrás nem ismert.)

Ha Te is láttál vicces, aranyos, kedves, az ünnephez kapcsolódó képet, mémet, küld el nekünk, hogy bővíthessük cikkünket! A képeket, linkeket Facebook-oldalunk levelesládájába várjuk.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás