2016. 12. 27.

Zseniális reakció a karácsonyi reklám visszautasítására

Nagy-Britanniában azért utasított vissza  egy karácsonyi reklámfilmet a Digital Cinema Media, mert úgy vélték, az „túl vallásos”. A filmecske mottója az volt: Christmas (Karácsony) Krisztussal kezdődik (Christmas begins with Christ). Az eseményről a Családháló számolt be. (A DCM semmilyen politikai vagy vallási reklámot nem hajlandó forgalmazni.)

A film egy keresztény civil szervezet munkája, és csupán arra szeretett volna rámutatni, mi a karácsony lényege: nem az ajándékok, a pénzköltés vagy az, hogy ki mit főz, hanem az, hogy a Megváltó megszületett.

Az illetékesek arra hivatkozva nem engedélyezték a film levetítését, hogy az túl vallásos. Nektek mi a véleményetek?

hirdetés

Válaszul született egy zseniális reakció, amelyben József (Joe) és Mária (Mary) egy táskát imádnak. József ugyan nem érti, mi ez a nagy felhajtás, és óvatosan meg is kérdezi fel is hívja a három királyok és a pásztorok figyelmét arra, hogy de hiszen ez csupán egy táska, ám mindenki azt hiszi, csak ironizál…

Ennek a filmnek a végén ezt kérdezik tőlünk: „Karácsony van. Te mit imádsz?”

Forrás: Családháló

Advent Videók
hirdetés

1 Komment

  • Válasz Mikrobi 2016. 12. 28. 00:06

    Ezt a reklámot 2015-ben (tehát nem idén) tiltotta meg vetíteni a Digital Cinema Media a mozijaiban a filmek előtt. Ugyanígy betiltották a Miatyánk lejátszását is a StarWars film előtt.