2016. 12. 12.

Egy fiatal férfi szeretetlevele a feleségének, akit még nem ismer

Kedves jövendőbeli feleségem! Vicces, hogy levelet írok, és azt sem tudom, hogy elolvasod-e valaha….Mert hova is küldhetném, nincs meg a címed, nem tudom a telefonszámodat, hogy felvehessem veled a kapcsolatot.

A Facebook, a WhatsApp, a Skype és az Instagram is haszontalanok, mert nem fedik fel az arcodat számomra. Nem foglalhatok hozzád vonatjegyet és Uberrel sem mehetek hozzád, így végül majd személyesen fogom odaadni neked.

Annak ellenére, hogy még nem találkoztunk, szeretném tudatni veled, hogy én itt vagyok, van Facebook profilom és telefonszámom. Megvan a világom, barátaim, családom, hobbim, érdeklődési köröm, és várok a pillanatra, amikor találkozni fogunk, a pillanatra, amitől kezdve egymásnak nyitunk ki egy világot és együtt növekszünk szeretetben.

Szeretném, ha tudnád, hogy várok rád és már most téged választottalak minden világi hamis elképzelés és elvárás ellenére.

hirdetés

Mert semmilyen hamis kép – szexuális szabadosság, egocentrikusság – nem képes csökkenteni a szívem vágyát, hogy te létezel és egy napon neked adhatom magam feltétlen szerelemmel.

Viszont van valami, amit mindenképp el kell mondanom neked: nem vagyok tökéletes. Csak egy átlagos férfi vagyok, aki próbálja megélni a szeretetet nap, mint nap. Olykor ez nagyon nehezen megy. Tudnod kell, hogy nem foglak megmenteni, nagyon jól ismerem a gyengeségeimet és én egyáltalán nem vagyok megváltó. De van egy Valaki, aki a mi Megváltónk. Nagyon remélem, hogy már találkoztál vele. Habár én nem ismerlek még, Ő már igen. Bármerre is vagy, remélem, hogy tudod, hogy Isten végtelenül szeret és olyan tökéletesen, ahogyan én soha nem tudlak majd.

Szeretném, ha tudnád, hogy beszélek Istennel rólad.  Ő személyesen ismer és szeret téged, imádkozom, hogy én is megismerhesselek. Isten minden nap lépésről-lépésre tanít engem, hogy feltétel nélkül tudjak szeretni és fel tudjam adni a szükségeimet érted. Őáltala tudom, hogy hogyan kell feltétel nélkül szeretni és én azt választom, hogy szeretlek.

A találkozásunknak az ideje még nem jött el, viszont ne aggódj amiatt, hogy mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy találkozzunk.

Kövesd addig Istent, légy Vele. Egy napon együtt fogjuk követni Őt, kérlek, hogy ne várj addig rám, hanem minden nap keresd őt, csak így tudunk majd mindketten az Úrban járni, mindent rábízva, azt is, hogy útjaink keresztezik majd egymást. Tudod, az Isten felé haladás számomra leginkább egy 3000 méteres akadálypálya lefutásához hasonlít, nem egy 100 méteres sprintre. Végül lehet, hogy kopott és megtépázott leszek, de Őáltala megerősödöm és készen fogok állni a találkozásunkra.

Addig is éberen őrzöm a lelkem, hogy egy napon meg tudj majd bízni bennem és a te lelkedet is megvédhessem.

Kedves jövendőbeli feleségem, talán tudod, hogy a szeretet egy döntés és annak ellenére, hogy még nem tudom, hogy ki vagy, nem tudom, hogy mi nevettet meg, mi az, ami nehézséget okoz, vagy fájdalmas számodra – tudd, hogy téged választottalak ki arra, hogy szeresselek, és meg foglak találni, ha egymás mellet szaladunk mennybéli Atyánk karjai felé.

Remélem, hogy biztonságban. Remélem, hogy tudod, hogy szeretve vagy és különösen értékes vagy a szívemnek és Isten szívének. Őrizzen meg az őrangyalod.

Kérlek, imádkozz értem!

A jövendőbeli férjed

 

Forrás: Catholic Link

Ezt a cikket Péter Judit önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás