2016. 11. 29.

Fáznak a fák? Miért van rajtuk sál?!

Persze ez is Amerikából, a távoli kontinensről indult kezdeményezés, mégis annyira kedves, annyira fantáziadús, annyira segítő, annyira JÓ! Sálat tekerni a fák köré – nyilván nem véletlenül! Csatlakozz te is ehhez az extrém adakozáshoz, amiről a hirmagazin.eu és a HVG is írt!

Az új trend futótűzszerűen terjed világszerte és nem arról van szó, hogy a fákat vagy a villanyoszlopokat akarják ilyen módon divatosabbá tenni. Sokkal mélyebb és szívmelengetőbb jelentése van.
Emberek tömegei fogják a régi sáljaikat és csavarják őket fákra, villanyoszlopokra a városokban vagy az utak mentén. Ezeket a sálakat hajléktalan embereknek szánják, akik védtelenül ki vannak téve a kegyetlen téli hidegnek. A meleg sálakat bárki ingyen elviheti, hogy védekezzen a dermesztő hőmérsékletek ellen.
“Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!” – Ez a felirat szerepel némely sálon, melyeket azzal a céllal raktak ki, hogy az ünnep azoknak is hozzon valami jót, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Így a hajléktalanok, rászorulók is biztos találnak valamit a fa alatt, azaz a fán 🙂

hirdetés

A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult útjára egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd még több csoport és még több ember csatlakozott hozzá a többi államból is, hogy segítsen annak a közel 1,56 millió amerikainak, aki hajléktalanként él az utcákon.

A kezdeményezésnek igencsak akad létjogosultsága Magyarországon is, hiszen 77 településen is több mint 10.000 hajléktalan él – akkor mi lehet az egész országban?
Próbáljuk meg félretenni az előítéleteket, és ne azzal foglalkozzunk, hogy „Persze, mert alkoholista!” vagy „Bezzeg ha akarna dolgozni kéregetés helyett!” vagy „Nem adok semmit, a hajléktalanmaffia úgyis elveszi tőle!”… Csak tekerjünk egy régi sálat a parkban egy fa köré! Egyedül vagy párunkkal vagy gyermekünkkel… Mindenképp szép gesztus!

Ha küldtök képeket, szívesen kirakjuk Facebook oldalunkra!

Forrás: hirmagazin.eu

Egyéb Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás