black friday
2016. 11. 25.

Birkaszellem – a Black Friday margójára

Black Friday, azaz fekete péntek. Kedvezmények, akciók, leárazások, tömeg, szédület. Kicsit többet költ ma a világ… pedig ez is csak egy “sima” péntek.

Csak egy szösszenetet engedjetek meg nekünk ezen a szép pénteken. A Black Friday a világ egyik legnagyobb marketing fogásai közé tartozik. Mindenki mint az őrült, ki letépte láncát, rohan a boltokba vagy az internetre, és annak ellenére, hogy hó vége felé közeledünk, elcsábulunk.

hirdetés

Hatással van ránk a környezet.

Ezzel a baj főleg akkor van, amikor olyan dolgokat veszünk, amire amúgy nincs szükségünk. Csak böngésztünk, mert úgyis minden olcsó, és egyszer csak hopp, elment néhány tízes.
Vagy akkor, amikor családunk van, és ilyenkor automatikusan előtör belőlünk az önzőség. Megveszünk magunknak valamit, de nem gondolunk férjünkre/feleségünkre, gyermekeinkre, vagy arra, hogy egyébként ezt a pénzt inkább a malacba kellett volna dobni, hogy a családi nyaraláson több élményben legyen részünk.

A gondolatkör másik része: ugye van olyan is, amire az egyházi életben, hitéletünkben így rá tudunk pörögni? Ugye ha van egy lelki hétvége, vagy egy imaest, akkor is előfordul, hogy ilyen bizsergést érzünk? Vagy hogy fennmaradunk éjfélig, legyőzve minden hétköznapi fáradságot?

Félreértés ne essék, nem azt akarom ezzel mondani, hogy ne vásárolj, mert akkor te is beállsz a birkák közé. Csak annyi, hogy használd az eszed, légy körültekintő, és megfontoltan dönts, ne hagyd, hogy túlzottan befolyásoljon a reklám ereje.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás