2016. 10. 27.

Keresztényüldözés Etiópiában: tini lányokat zártak börtönbe hitük miatt

Nem mindenhol van olyan arany élet, mint Európában. A keresztényüldözés fontos és aktuális téma napjainkban itthon is, de messzebb még inkább. A Christian Today és a World Watch Monitor tudósítása szerint Etiópiában négy lányt zártak börtönbe a hitük miatt. A lányok 14, 15 illetve 18 évesek. Ami nálunk Magyarországon elképzelhetetlen, Etiópiában szinte magától értetődő, hiszen ők benne vannak a TOP20 országban, ahol a legnehezebb a keresztények élete.

Eden, Gifti, Mihiret és Deborah az Etióp fővárostól 550 km-re, Babile-ben lettek letartóztatva, mert egy kereszténységről szóló könyvet terjesztettek. A helyi keresztények egy kultúraközi missziós tréning után döntöttek úgy, hogy még a hatóságok tiltása ellenére is terjeszteni fogják a művet.

A lányokat a 135 dolláros bírság megfizetése után szabadon engedték, bár Deborah-t pár órával később ismeretlen okok miatt ismét letartóztatták.

hirdetés

A könyvet amhara nyelven, Etiópia fő nyelvén írták, és a keresztény hittel kapcsolatos főbb kérdéseket válaszolja meg. Erdeti címe: Let’s speak the truth in love: Answers to questions by Ahmed Deedat, azaz Beszéljünk szeretetben az igazságról: válaszok Ahmed Deedat kérdéseire. Az említett Ahmed Deedat egy dél-afrikai tudós volt, aki az IPCI-ben (Nemzetközi Iszlám Propaganda Központ) is vezető szerepet játszott.

A terület muszlim vezetői azt állítják, hogy a mű támadja az iszlám vallást, ezért a felháborodás robbant ki: tömegek támadták meg a templomokat és fenyegették a keresztény vezetőket. Ezután fogták el a tinédzser lányokat a hatóságok. Eden-t bántalmazták is a börtönben töltött első éjjelen. Amikor a WWM meglátogatta őket, elmondta, hogy a hitük nem inog meg: „Számunkra megtiszteltetés ez a szenvedés, várnunk kell az üldöztetést. Itt a börtönben is éneklünk és imádkozunk.”

Deborah hozzátette: Kitüntetés Isten királyságáért bebörtönözve lenni.

 

Forrás és kép: Christian Today és World Watch Monitor
Fordította: Téglásy Nóra

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás