2016. 10. 24.

Csoda vagy véletlen: a rózsafüzér győzheti le Boko Haramot?

A magát Boko Haram-nak nevező nigériai radikális iszlamista terrorszervezet jelenlegi erő- és térvesztése Oliver Dashe Doeme, Maiduguri püspöke szerint a Rózsafüzér rendszeres imádkozásának köszönhető. A püspök elmondása szerint, Jézus Krisztus egy alkalommal megjelent neki és tudtára adta, hogy a Rózsafüzér képes győzelmet aratni a szervezet felett – írja a Catholic News Agency.

„A Boko Haram és az Iszlám Állam egyaránt a gonoszt testesítik meg, de amíg a Szűz Anyához fordulunk imával, hordozzuk őt a lelkünkben, képesek leszünk legyőzni a gonoszt.” – mondta el a Catholic Heraldnak a püspök. A Boko Haram hamarosan megszűnik létezni és ez leginkább az emberek imájának köszönhető. Nem is olyan régen, a terrorszervezet tagjai szinte mindenhol ott voltak, de ez ma már nincs így, mert kénytelenek voltak visszahúzódni az erdős területekre – tette hozzá Doeme püspök.

Oliver Dashe Doeme Nigéria észak-keleti részén, Borni Államban, a Maiduguri Egyházmegyében teljesít püspöki szolgálatot, ahol 2009-ben még kb. 125 ezer ember állt a vezetése alatt. Azonban a Boko Haram részéről elszenvedett atrocitások miatt, tízezreknek kellett elhagyni az otthonukat. A konfliktus következtében összesen 2.6 millió embernek kellett máshová költöznie és megközelítőleg 800 ezer ember él jelenleg is lerombolt, felégetett falvakban szerte Borno Államban.

hirdetés

Egy jelenlegi ENSZ jelentés szerint 3.8 millió ember alultáplált a térségben és 49 ezer gyermeket fenyeget a megfelelő segítségnyújtás hiánya miatti elhalálozás. Az szervezet a múlt évben tett hűségesküt az Iszlám Állam, más néven Daesh nevezetű terrorszervezetnek. Azonban a közelmúltban olyan események történtek, amelyek következtében meggyengült a Boko Haram a szervezeten belül pedig nem teljes az összhang. A nigériai hadsereg szerint jelentős mértékben gyengült a terrorszervezet és a civilek közül néhányan már visszatérhettek az otthonukba.

A már említett Jézus-jelenést a püspök így írja le a CNA-nek adott interjújában: „2014-ben az vége felé, a kápolnában voltam az Oltáriszentség előtt és Rózsafüzért imádkoztam, amikor az Úr hirtelen megjelent. A látomásában Krisztus egy kardot nyújtott át neki, amit ő el is fogadott. Amint átvette a fegyvert, az nyomban egy Rózsafüzérré változott, és emellé az Úr háromszor mondta neki: „A Boko Haram nincs többé.” Nincs szükség semmilyen prófétára, hogy értelmezni kelljen a látottakat és hallottakat. Egyértelmű volt, hogy a Rózsafüzér lesz a fegyver, amivel felszámolhatjuk a szervezetet.”

A püspök kezdetben nem akart beszélni a látomásáról, de a Szentlélek késztetésére azonban elmondta az embereknek. A CNA-nek továbbá elmondta, hogy „az ima, különösen a Rózsafüzér az ami meg fog szabadítani bennünket a gonosztól, a terrorizmus karmaitól, és mint látható, ez a módszer igenis működik.

forrás: Catholic News Agency,
fotó: MTI

Ezt a cikket Dallos Bence önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás