2016. 10. 19.

„Talán még újrakezdhetnénk….”

Ugye neked is van olyan ismerősöd – vagy te magad is ilyen vagy – aki az alábbi mondatot szajkózza állandóan: „Annyira szívesen fordulnék Istenhez, de már eljátszottam a bizalmát…”. Ha ezt keresztényként mondod, akkor most megsúgom: köztünk a helyed, soha nem késő visszatérni.

Rendszerint mély beszélgetésekkor – esetleg néhány sör lecsúszása után – tör elő mélyről, talán a legbensőségesebb érzelmek “ketrecéből”, hogy de jó lenne hívőként élni, csakhogy az a fránya múlt ezt már nem teszi lehetségessé. Pedig a keresztény hitünk pont a megbocsátásról és a megújulásról szól, ezért bármit is tettél, mindig visszafordulhatsz Isten útjára. Nincs olyan, aki ne esne el a maga keresztjével, valaki egyszer, valaki háromszor, de leginkább legalább 777-szer!

Jézus két emberre bízza az őskeresztény egyház alapjainak legfontosabb feladatait: Péterre és Pálra. Előbbi háromszor tagadja le, hogy ismerné mesterét, utóbbi meg egyenesen üldözi Krisztus tanítványait, ott van az első vértanú kivégzésekor és mindent elkövet azért, hogy a kereszténységet vérbe fojtsa. Jézus számára azonban semmi sem lehetetlen: az őt megtagadó Péterre építi egyházát, majd pedig Pál révén juttatja el az örömhírt megannyi földrészre. Fantasztikus!

hirdetés

Isten az őket megtagadókat és megalázókat nem megveti, hanem ad nekik egy újabb esélyt, ahogy Neked is szeretne adni!

Ha te eldöntötted, hogy eljátszottad már Isten bizalmát, és ezért már nincs esélyed nála, akkor egyrészt tévedsz, másrészt hibázol, harmadrészt Istent játszol. Bízd Rá, hogy eldöntse, akar-e még neked esélyt adni az életben. Hagyd rá, hogy újra az ő akarata szerint cselekedjél, hiszen Ő teremtett téged, és nem azért, mert elbóbiskolt, vagy mert nem volt jobb dolga. Terve van veled, és nem az a terv, hogy lemondjon rólad! Majd Isten eldönti, hogy bízik-e benned, és ha hozzáfordulsz, elég hamar megkapod a választ.

Soha nem késő még újrakezdeni, visszafordulni. Nálad sokkal nagyobb bűnösökből lettek a kereszténység legnagyobb példaképei. Ne kifogásokat keressél, hogy miért nincs esélyed Istennél, hanem kapd össze magad és térj vissza! Hajrá!

05bce81699

Martí Zoltán

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog Martí Zoltán
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás