2016. 10. 13.

Lehetséges a tiszta szerelem! Több száz fiatal az imaesten!

Jó hírek is vannak, de még mennyire! Tegnap este a Nyolc Boldogság Közösség és az Országos Lelkipásztori Intézet megszervezte Tiszta Szerelem imaestet az Örökimádás Templomban. Szerda este. Az átlagéletkor a hétköznapi  misékhez képest rohamosan csökkent, a létszám ugyanilyen tempóban nőtt.

Ha a pókerben örül az ember a full house-nak, akkor mennyire örül a templomban? Már írtunk róla, hogy egy-egy vasárnapi gitáros mise fiatalok tömegét vonzza, sőt, Hirling Zsolt is említette az interjú során. De arról kevesebbet beszélünk, hogy mi történik hétköznap a templomokban. Most eloszlattuk a tévhitet: a 4-5 idős néni helyett több száz fiatal volt jelen az imaesten ezen a szimpla szerdán. (Ráadásul nem csak a budapesti Örökimádás templomban, hanem Kecskeméttől Nyíregyházáig Sepsiszentgyörgyön keresztül Pécsig az ország több városában is!)

…Azért, hogy egymást hallgassák: miért jó, ha nem szexelünk házasság előtt?

Amúgy a tisztaság nem is csak erről szól, ha már a tévhiteknél tartunk. Ez az a kérdés, amit a világiak először feltesznek, amikor megtudják, hogy te “nagyon” hívő vagy, hogy akkor “annyira, hogy…”? De ha tudnák, mennyi minden van még ebben… sem pornó, sem önkielégítés, sem petting… Egészségtelen, mi? Érdekes módon mi nem így éljük meg. Mi szabadságnak, ajándéknak éljük meg. Olyan önmegtartóztatásnak, ami az élet minden területén hasznos, hiszen fegyelmezettebbé, türelmesebbé, figyelmesebbé válunk tőle. De erről máskor írunk részletesen.

hirdetés

Az est tanúságtételeiből megtudhattuk,…

 • Hogy mennyire fontos az istenkép, személyes istenkapcsolat kialakítása

  szentségimádás

  szentségimádás

 • Hogy milyen jó, ha van egy lelkivezetőnk, aki ha nem is válaszolja meg minden kérdésünket, de ott van, beszélget velünk, meghallgat, terelget, más szemszögeket mutat
 • Hogy az Egyház szabályai nem ellenünk, hanem értünk vannak: óvnak, irányítják a fókuszt.
 • Hogy az Isten személyesen szeret: Engem. Az Én bűneimet vette el. Nekem bocsát meg.
 • Hogy ki kell tartani az imában, akkor is, ha Isten csöndben van, nem válaszol, nem is tudom, hogy hogy kell imádkozni.
 • Hogy a tisztaság nem attól függ, hogy van-e épp valakid. Ha neked fontos, úgy fogsz élni. Istennel az életed középpontjában. És aztán a maga idejében eljön az, aki a lelkedet szereti jobban.
 • Hogy fontos a járás előtt beszélgetni egymás múltjáról.
 • Hogy lehetsz újra tiszta, lehetsz újra ajándék!
 • Hogy a közös ima micsoda bizalmi légkört teremt, és ez milyen fontos!
 • Hogy ha a másiknak más a szeretetnyelve, akkor meg kell tanulnod azon kifejezni, hogy szereted őt, és figyelni kell a kommunikációra, érzések kifejezésére, kreativitásra!
 • Hogy finoman, de muszáj tükröt tartani a másiknak

Hogy minél többet adunk át a Jóistennek (legyen szó vágyakról, félelmekről, sebekről), annál többet fogunk kapni Tőle ajándékba!

 • Hogy jó várni a házasságig a szexualitással, és ott megajándékozni egymást, teljesen!
 • Hogy az egonkat le kell győzni, és nem csak a saját vágyainkra, igényeinkre kell figyelni.
 • Hogy a Gonosz mindent megtesz, hogy minél nehezebben jussunk el az Istenhez, és minél több falat építsünk a bűneinkből.

Megismerés. Megerősödés. Remény. Bátorítás. Ima. Közösség. Példák. Énekek. A zavaros víz átadása Jézusnak, hogy tiszta vízzé, borrá alakítsa át. Gyertyák. Szentség. Közbenjárók.

Ez az este sokat adott minden fiatalnak, aki ott volt. És mindenkinek, aki nem volt ott, de hallani fog róla.

Egy kis extra annak, aki a cikk végére ért: képzeljétek, még lánykérés is történt az egyik tanúságtétel végén! Természetesen a célszemély igent mondott, egy egész templom ünnepelt, zengett az Alleluja! Nem mindennapi, ugye? 🙂
A 777 Szerkesztősége nevében is gratulálunk!

Az imaestért pedig ezúton is köszönet a szervezőknek, segítőknek, közbenjáróknak!

Kiemelt kép: hivatalos Facebook esemény képe alapján
Szövegközi kép: nyolcboldogsag.hu
További képek az imaestről a Szervezők oldalain várhatók.

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás