2016. 10. 02.

Aurél, az őrangyal

Bevallom, hajlamos vagyok megfeledkezni az őrangyalomról, pedig már a nevét is tudom. Jó kérdés, hogy én neveztem-e el, vagy ő súgta meg a nevét, mindenesetre Aurélnak hívják. Ez biztos. Elmesélem a történetünket, mert ez egyike azon élményeimnek, amikor nemcsak hittem, hanem éreztem is, hogy létezik az a másik dimenzió.

Egyszer szóba került a baráti körömben, hogy vajon van-e neve az őrangyalunknak, és ha igen, hogyan lehet azt kideríteni. Különböző ötletek születtek: reggel felébredünk, és az első név, ami eszünkbe jut, az lesz az övé, vagy megkérdezhetünk valakit, hogy milyen név jut eszébe először, és úgy fogjuk hívni az őrangyalunkat. Sokat nevettünk, félig hittük is, meg nem is, hogy ennek van értelme. Aztán megtudtam, hogy az angyalok neve „él”-re végződik. Elég csak a három főangyalra gondolni: Mikaél, Gábriél és Rafaél. Így hát úgy döntöttem, nem bízom a dolgot a reggeli ébredésre, hanem felcsaptam a Magyar utónévkönyvet, és kiírtam belőle minden olyan „él” végű nevet, ami tetszett, majd ezek közül kiválasztottam az Aurélt. Elégedetten csuktam be a könyvet, aztán szépen meg is feledkeztem az egészről.

Hónapokkal később egyik reggel a buszon állva bevillant, hogy akár beszélgethetnék is az őrangyalommal. Így hát megszólítottam, és egész nap a fejemben járt, meséltem neki, megköszöntem, hogy vigyáz rám, szinte fizikailag is éreztem közelségét, szóval igazán klassz napot töltöttünk együtt. Este hazaérve elővettem a naptárat, hogy megnézzem a teendőimet, és akkor megakadt a szemem az aznapi dátum alatt szereplő néven: Aurél… Aurél nap volt! Véletlen lenne? Nem hiszem. Egyértelmű visszajelzést kaptam: „Aurél vagyok.” Bele is borzongtam.

Azóta is sokszor elhanyagolom, pedig rengeteget köszönhetek neki: biztos vagyok benne, hogy sok munkája van velem. Valahogy úgy képzelem (bár tudom, teste nincs), hogy egész nap körülöttem rohangál, és akadályokat hárít el, miközben én mit sem sejtve járom utamat. Az őrangyalok szerintem a Szűzanya csendes alázatához hasonlóan végzik munkájukat, szüntelenül védelmeznek, segítenek minket, függetlenül attól, hogy foglalkozunk-e velük, vagy nem, és így ők is Isten szeretetéről tesznek tanúságot, aki elvárások nélkül halmoz el ajándékaival. Maguk az őrangyalok is az ő ajándékai. Ma (is) hálát adhatunk értük és láthatatlan munkálkodásukért.

hirdetés

angyal2

Ma ünnepeljük védelmezőinket, a szent őrangyalokat

„Minden hívő mellett ott áll egy pártfogó és pásztor, hogy elvezesse az életre” – mondta Szent Bazil az őrangyalokról, akiket Isten a fogantatás pillanatában rendel minden egyes ember mellé. Őket ünnepeljük a mai napon.

Az „angyal” görög eredetű szó, jelentése „küldött”. Ezek az égi szellemek meg vannak említve például a 91. (90.) zsoltárban: „Mert elküldi angyalait hozzád, hogy védelmezzenek minden utadon.”

Jézus is szóba hozza őket híres mondatában: „Vigyázzatok, ne vessetek meg egyet se e kicsik közül! Mondom nektek: angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.” (Mt 18,10)

Az Egyház a XVII. században vezette be az őrangyalok ünnepét X. Kelemen pápa kezdeményezésére.

Forrás: aciprensa.com

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Blog
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás