2016. 09. 19.

Könyvajánló – Nick Vujicic: Megállíthatatlan

Könyvajánló rovatunkban a héten Magyarországra érkező Nick Vujicic Megállíthatatlan névre elkeresztelt kötetét mutatjuk be.

„… ha hiszel benne, hogy képes vagy jobbá tenni az életedet, képes vagy pozitív nyomot hagyni a városodon, a hazádon, a világodon, cselekedj e hitnek megfelelően.” /Nick Vujucic/

Nick Vujicic Magyarországra látogat: Ez alkalomból egy újabb könyvét hoztam el nektek, első művét már bemutattam.

A Megállíthatatlan című könyvében előtérbe kerül a hit megélése, gyakorlása. Nick ebben a könyvében arra biztat, hogy változtassuk cselekvővé a hitünket, és remek tanácsokkal lát el ebben a témában is.

hirdetés

870396_4

„A cselekvő hit lényege: hinni és megvalósítani céljainkat. Ez az egész arról szól, hogy higgy magadban, a képességeidben és a céljaidban, és – ez a legfontosabb – higgy Isten szeretetében és abban, hogy Neki valamilyen terve van az életeddel kapcsolatban.”

Ez a könyv sok inspirációt ad, pedig Nick szinte csak mesél végig. De valami olyan zseniális stílusban teszi ezt, hogy akarva-akaratlanul motiválva leszünk a könyv olvasása közben. Hihetetlen erő és hit sugárzik Nick szavaiból, még akkor is, ha épp a hibáit vallja be.

Nick egy nem mindennapi példakép. Az egész könyvéből sugárzik a szeretet. Többször leírja, egy-egy fejezet végén, hogy imádkozik értünk, akik a könyvet olvassuk. Remek példát mutat arra, hogyan fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Aki kicsit romantikusabb alkat, annak megsúgom, hogy Nick ebben a könyvben teljes részletességgel meséli el, hogy hogyan ismerkedett meg a feleségével, Kanae Miyahara-val, akivel azóta boldog házasságban élnek és két gyermek szülei. 🙂

„Nem elég, hogy van hited. Gyakorolnod kell a hited, tenni érte, és meg kell osztanod, és másokat is arra buzdíts, hogy úgy szeressék Istent, ahogy te.” /Nick Vujucic/

A könyv legfontosabb mondanivalója, hogy sosem késő elkezdeni cselekedni. Nick erre a témára fűzte fel mondanivalóját, így vésve az emlékezetünkbe, mit is szeretne nekünk tanítani, miközben mesél. Hangsúlyozza, hogy a problémák legyőzése akkor lehetséges, ha nem kívülről várjuk a segítséget, hanem magunk kezdünk el cselekedni a cél elérése érdekében. Viszont ahhoz, hogy tegyünk valamit, erő szükséges, melynek forrása nem más, mint a hit. Az önmagunkba, a környezetünkbe, egymásba, de legfőképpen az Istenbe vetett hit a fontos. Ha megvan ez a hit, csak annyit kell tennünk, hogy cselekvővé változtatjuk. A többi jön magától.

A szolgálat és a cselekvő hit szorosan összefügg. Általában a szolgálatról és a saját szolgálatáról is nagyon sokat mesél Nick. Így ad betekintést az életébe és abba a szolgálatba, amit Isten neki szánt. Nagyon mélyen és őszintén beszél, nem takargatva semmit. Mesél a sikereiről és a kudarcairól is, melyekből nagyon sokat tanulhatunk.

„Ha mélyen a hitben gyökerezel, megállíthatatlan vagy.” /Nick Vujicic/

Az iskolai zaklatásról, mint gyakran előforduló és fontos témáról is igen részletesen ír. Saját történetét is elmondja, és sok hasznos tanácsot ad azok számára, akik hasonló helyzetben vannak vagy voltak, mint ő.

Ajánlom ezt a könyvet, ha szeretnél feljebb mászni a hit létráját és szeretnél példát és tanácsokat kapni arra, hogy hogyan változtasd cselekvővé a hited. Megéri!:)

Gergely Kinga

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás