2016. 09. 16.

72 óra kompromisszumok nélkül – példás keresztény összefogás

Példamutató összefogás és számtalan csodálatos élmény – a 72 óra kompromisszum nélkül a katolikusok, a reformátusok és az evangélikusok közös sikertörténete.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Az akció Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek.

hirdetés

A csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk a három nap során. Nemcsak munka vár rájukt, hanem alkotás is: a csapat maga tervezheti meg a kivitelezést pénteken, latba vetve kreativitását, önállóságát, fantáziáját. Majd szombaton jöhet a munka, vasárnap pedig a lezárás, értékelés.

A program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak. További részletek a linkre kattintva érhetőek el.

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás