2016. 09. 15.

Egy apáca üzenete Tibi atyának

A Válasz.hu figyelt fel a nem mindennapi levélre, melyben egy katolikus apáca nagyfokú jóindulattal ír a Tibi atya-jelenségről, és cikke végén szokatlan javaslatot tesz a lecsúszott lelkésznek.

Azt hitte, ha egy apáca tollhegyre tűzi Tibi atyát, annak csakis ájtatos kioktatás lehet a vége, melyben a szerzetes azon méltatlankodik, milyen alapon űz gúnyt valaki a katolikus papságból? Ha így hitte, rosszul hitte. A Képmás családmagazin blogjában Tornya Erika Sacré Coeur-nővér üdítő hangnemben ír a „szerethető, fiktív, lecsúszott, alkoholista, deviáns” papról, sőt cikkét sajátos csavarral zárja:

hirdetés

„S hogy hogyan tovább? Mi lesz Tibi atyával, ha lecseng ez a felfokozott érdeklődés? Amikor már minden bőrt lehúztak róla, magára hagyják-e a minsitránsai, hadd vonuljon az adósok börtönébe? Lehet, hogy egyszercsak »kijózanodik«, s megtér. Rájön, hogy több az Élet annál, mint arra »nevelni«, hogy sör helyett bort igyunk, hogy hogyan állítsunk fesztiválsátrat (még) félrészegen, hogy hogyan káromkodjunk kulturáltan. Hiszen van élet a boron és a fesztiválokon túl is. Sőt, ott kezdődik.

Hajrá, Tibi atya! Dicsértessék!”

Cikk: Szőnyi Szilárd
Fotó: Képmás

Igehirdetés
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás