2016. 09. 11.

Isten üzenete? Döbbenetes bibliai idézetet talált egy tűzoltó a terrortámadás helyszínén

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt történt a 9/11, az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb terrortámadása. A sebek még mindig lassan gyógyulnak New Yorkban, egy tűzoltó azonban nem akármit talált a romok alatt. Egy nyitott Bibliát, különös helyen kinyitva.

A bosszúról: Hallottátok a parancsot: Szemet szemért és fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellent a gonosznak. Aki megüti a jobb arcodat, annak tartsd oda a másikat is! Aki perbe fog, hogy elvegye a ruhádat, annak add oda a köntösödet is! S ha valaki egy mérföldnyire kényszerít, menj vele kétannyira! Aki kér, annak adj, s attól, aki kölcsönt akar tőled, ne tagadd meg! (Mt 5,38-42)

Mennyi fejezet, mennyi vers szól erről. De ezek a szavak, melyeket Jézus a Hegyi beszéd során intézett a néphez, Máté evangéliumában, pontosan illenek a szeptember 11-i támadásokhoz. A Bibliai lapjai, amelyre mindez nyomtatva volt, annak egy darabjára leltek hónapokkal a Word Trade Centerben történtek után.

hirdetés

Egy tűzoltó találta meg a Biblia-töredéket 2002 márciusában, a Tully Road alatt, amely a déli torony utolsó darabjaival volt fedve. Szólt egy fényképésznek, aki rögtön ott termett.

“Ez a darabokban lévő, összeégett, törmelékes Biblia egy tűzoltó gondos kezeiből került hozzám, aki tudta, hogy én voltam az, aki felvételt készített a robbanás helyszínéről.” – írta Mr. Meyerowitz e-mailben, melyet Olaszországból küldött, ahol most él.

“Rácsodálkozva arra az oldalra, ahol a Biblia nyitva maradt, rájöttem, hogy ez a szentírási üzenet túlélte az idő múlását, s ami, bármely korban éljünk is, megállja a helyét, minden helyzetben.”

Ezt a cikket Tóth Evelin önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Egyéb
hirdetés

2 hozzászólás

  • Válasz Kabai Gábor 2016. 09. 12. 14:33

    Kabai Gábor vagyok,Békéscsabán havi egy alkalommal gitáros miséken szolgálok.Mellette imacsaportban dicsőitek és ha munkám engedi,gyerekeknek hittan órákon.Semmilyen érzés nincs ahhoz amit ilyenkor kapok Istentől!A világon a legjobb ,amikor szeretet csatornája lehetek Teremtőm kezei között.Ha ez ennyire jó,akkor milyen lehet majd az örökkévalóságban?Reménykedem,hogy megtapasztalhatom majd.Add Uram ,hogy kiérdemeljem!?

  • Válasz Szebeni Olivér 2017. 01. 27. 17:08

    Végtelenül kedves meglepetésben volt részem 2016 karácsonyt megelőzően érkező váratlan könyvcsomag érkezésekor. Kilenc csodálatos írás. Olyan gonddal szerkesztve, amiből éreztem, hogy mennyire hozzám szabott. Kezdő missziómunkás koromban, Kiskunhalason Almási Mihály testvér és családi köre a munkatársaim voltak. A legkisebb gyermekük bibliaverseket mondott, legidősebb bátyja a legtöbbet. Az
    édesanyjuk néhány megküldött könyve verseinek születése egy-egy igehirdetés alatt öltött versformát. Most,
    amikor elbúcsuzott a földi élettől, a többi drága könyv között – éppen az elköltözése előtt – kaptam két gyönyörű példányt. Dr. Barrett csillagász könyvét szinte le sem birtam tenni a kezemből. Éppen úgy, mint a Ficsórék “családregényét”. Végigjártam az ott említett falvakat, tanyákat. Leírhatatlan hatással volt rám, és megköszöntem Istennek a túlélés csodáját. Ott született az első kislányom, és az újszülöttet a kórházban “osztályharcos” szemlélettel ápolták. Isten mégis megtartotta. Apjára tekintettel nem kapott helyet egy főiskolán, azóta elvégzett egyetemet. Először ott hurcoltak el a rendőrségre egy istentiszteleti szolgálatom ideje alatt. Este, amikor hazaértem végre a feleségem mellett két nőtestvér imádkozott, mindketten az Almási család tagjai voltak. Félelem és rettegés kora volt, de Isten erősebb volt, mint a kísértések. Számomra ezt bizonyították a könyvek. Most január vége van. Befejeztem a könyvcsomag kiolvasását és jegyzetelését. Nagyon köszönöm!