2016. 09. 03.

Egy tízéves kislány levelezése Teréz anyával

Egy megható levél Teréz anya tollából egy tízéves kislánynak, aki hatalmas ajándékot kapott Istentől Teréz anya személyén keresztül. Olyan intelmeket, amelyeket nekünk is érdemes megszívlelni és életté váltani. Az alábbiakban a uCatholic cikkét közöljük.

Teréz anya szenttéavatását megelőző héten rengeteg olyan történet látott napvilágot vagy elevenedett fel, amellyel életszentségét mutatják be. S van egy történet, amely kitűnő példa az egyszerű szeretetre, s annak kicsiny tetteire, amelyet Ő megvalósított szentekhez illő életében.

Liz Muller, egy tízéves lány levelet írt Teréz anyának 1987-ben. Egy gyermeki levelet, melyben Teréz anya életéről és a Szeretet Misszionáriusairól kérdez, rááadásul általa készített gyermekrajzot is rejtett a borítékba.

“Levelet írtam neki, hogy megkérdezzem, milyen az élete nővérként. A levelemben elárultam neki azon aggodalmamat, hogy nem vagyok biztos abban, hogy a Szeretet Misszionáriusai rend tagja lehetnék, mivel nekik le kell vágniuk a hajuk…” – mondta Muller.

A jövendőbeli szent, annak példájára, hogyan lehet “kis dolgokat nagy szeretettel” tenni, írta meg válaszlevelét a gyermeknek. Levelében Teréz anya megköszönte a rajzait és imáját és csodálatosan egyszerű és szép lelki tanácsokkal látta el őt.

hirdetés

“Tanulj meg szépen imádkozni – kérd a Szűzanyát, hogy tegye kicsiny szíved tisztává ahhoz, hogy Jézust minden egyes nap jobban szeresd.” – írta levelében Teréz anya.

A kislány mára már felnőtt, s minden évben feleleveníti a levelet, hogy Teréz anya “gyönyörű szavai egész életében kövessék őt!”

MTLetter

Kedves Elizabeth,

Nagyon szépen köszönöm örömmel teli imáidat, jókívánságaidat és a rajzaidat, amelyeket küldtél.

Jézus különösen szeret Téged, rengeteg örömmel és boldogsággal megajándékozva Téged – azért, hogy mindezt megoszd másokkal, mindenkivel, különösen a szegényekkel.

Hála legyen Istennek, amiért rajtunk, rajtad és rajtam keresztül szereti a világot. Te is cselekedhetsz Jézushoz hasonlóan, a szeretet kis tetteivel – mosollyal, egy kedves szóval; segítve a körülötted lévőkön, azokon, akik szegények, magányosak, elhagyatottak, nemkívánatosak.  Légy Jézus napsugara a szüleid, barátaid és szomszédaid számára.

Tanulj meg szépen imádkozni – kérd a Szűzanyát, hogy tegye kicsiny szíved tisztává ahhoz, hogy Jézust minden egyes nap jobban szeresd.

Isten áldjon,

Teréz anya

Forrás: UCatholic

Fordította: Tóth Evelin

 

 

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás