2016. 08. 29.

10 dolog, amit titokban szeretnek a férjek a feleségükben

A férjed olyan dolgokat is ellenállhatatlannak talál benned, amikről valószínűleg nem hencegne a barátainak, és bizonyára áradozó Facebook-posztot sem írna. Sőt, a legtöbb férj inkább titokban tartaná ezt a listát. Ezeket a dolgokat sokszor bizony bevallani is nehéz, nemhogy külön kérni. 

1. Megerősíted őt
Az első a toplistán, amit a férjed a legvonzóbbnak és legszerethetőbbnek talál benned, és ami egykor vonzóvá tett téged (remélhetőleg ma is). A férfiak olyan nő körül akarnak lenni, aki érezteti velük, hogy erős.
Amikor a feleség elmondja a férjének, hogy mennyire büszke rá kemény munkájáért, családjáét, hogy mennyire különleges, a férfit elégedettség tölti el, nem csupán férfiként, férjként is. Fontos tehát, hogy tudasd vele, még mindig vonzó, még mindig megdobogtatja a szívedet, hogy ilyen gondoskodó, nagyszerű abban, amit csak csinál. Mindenben meg tudod dicsérni, ezt vedd is komolyan.

A nő, aki kifejezi az elismerését vissza is kapja azt.

2. Rejtély vagy számára
A férfiak még mindig szeretik a kihívásokat. Egy férj így mesélt erről:
”A feleségem folyamatosan lenyűgöz a kiszámíthatatlanságával. Soha nem tudom megjósolni, hogy mit fog érezni, vagy reagálni attól függően, hogy mit tapasztal és érez életének különböző területein és a kapcsolataiban. Ez kihívást jelent számomra, hogy megkeressem magamban azt a férjet, aki be tudja tölteni az ő érzelmi szükségleteit. Ez a kiszámíthatatlanság olykor terhet jelent, de tulajdonképpen kihívás számomra, hogy mélyebb kapcsolati szintet érhessek el, miközben tanulmányozom őt mint szerelmi érdeklődésem tárgyát.”
Amikor rejtéllyé válsz a férjed számára, maradnak bizonyos dolgok, amiket tudni szeretne, amiket szeretné, ha megosztanál vele, titkok a szíved mélyén, amiket szeretne felfedezni. Légy az ő kincsesládája!

hirdetés

3. Istenben jársz
Maya Angelou azt mondta:

„A nő szívének olyan mélyen Istenben kell elvesznie, hogy a férj az Úrhoz forduljon azért, hogy megtalálja.”

Láttam férfiakat, akik csodálattal tekintettek feleségük mély Isten kapcsolatára és eltűnődtek azon, hogy valaha is elérhetik-e azt a személyes kapcsolatot Istennel. A te feladatod, hogy a felszín alá tekintsen, hogy egész szívedet Istenbe helyezd, és ezáltal a férjed is vágyakozzon. Ha mély Krisztusba vetett és a Szentlélek által vezérelt életed van, akkor életed a Szentlélek ajándékaival fog megtelni. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás (Gal 5, 22 – 23).

4. Magabiztos tündöklésed
A magabiztos nő tudja, hogy ki ő és merre szeretne haladni. Nagy eséllyel a magabiztosságod volt az, ami egykor felkeltette a férjed érdeklődését. Függetlenül attól, hogy ebben a pillanatban miként vélekedsz a súlyodról, a testalkatodról, a nagy térdeidről, a kis melledről, a visszeredről, vagy bármiről, tedd rajta túl magad! Őszintén, a férjed nem látja mindazokat a szépséghibákat, amiket te nyilvánvalónak látsz. Ő nem analizálja és kritizálja a tested úgy, ahogyan te teszed. Sőt, a férfiak megbocsátóak és – bizonyos tekintetben – vakok, ha a (gyakran eltúlzott) fizikai adottságaidról van szó.

5. A kezdeményezésed
Meglepő volt számomra, milyen sok férj mesélt arról, a feleségük kezdeményezte kapcsolatukat. Évekkel később a feleségek hirtelen elvárják férjeiktől, hogy ők kezdeményezzenek. A férfiak eleve félnek a visszautasítástól, akár a házasságban is. A feleség kezdeményezése sok éves házasság alatt magabiztossá és szeretetté teszi a férjet. Kezdeményezz ölelést, hátsimogatást, szeretkezést, mindig van rá lehetőség, hogy bizonyíts.

6. Flört
Emlékezz, mit mondtam a férfiakról és a visszautasításról! A férjed szereti, ha magabiztos vagy és flörtölsz vele, még akkor is, ha már elfelejtette, hogyan is kell. A flörtölés nem azt jelenti, hogy megbeszélitek a ház körüli teendőket. Sokkal inkább azt, hogy emlékezteted arra, elismered őt és elmondod neki, hogy nagyszerű. Ez olyan, mintha újra a szurkolója lennél és csodálattal figyelnéd, mint egy sztárfocistát.

A férjek kedvelik, habár ritkán ismerik be, ha erősítik az egójukat, főleg ha ezt a feleségük teszi.

7. A pozitív hozzáállásod
A férjed odavan a pozitív hozzáállásodért, de valószínűleg nem konfrontálódna veled, amikor negatív vagy. Az egyik megkérdezett férj például azt találja a legvonzóbbnak feleségében, hogy kedve és viselkedése mindig kellemes és pozitív, mindig számíthat egy kedves szóra vagy mosolyra. Soha nem kell amiatt aggódnia, hogy milyen kedvében van. Egy férfi azt mondta: a feleségem nagyon kedves, nyájas és szeretetteljes másokkal, mindig kedvesen válaszol az embereknek, és soha nem beszél negatívan senkiről. Ritkán bánt meg másokat a szavaival, tetteivel. Élvezetes pozitív emberek között lenni.

8. A társaságod
A férjeknek különböző az érdeklődési körük, és szükségük van az úgynevezett férfiidőre is, ugyanakkor kedvelik, ha a feleségük is osztozik a szenvedélyükben egy ideig.
A barátnőm, Michelle, észrevette, hogy érdekesebbé vált férje számára, mióta edzésbe kezdett. Mindig arról panaszkodtam a férjemnek, hogy fáradt vagyok, unatkozom és nincs időm az edzésre. A férjem azt mondta, hogy a gyerekeim mindig ki fogják tölteni az időmet, de én vagyok az egyetlen, aki az edzést prioritásnak nevezheti ki. Így is tettem, időt szakítottam a mozgásra. A gyerekek bicikliztek, amíg én futottam. Most, évekkel később, nem fáradt és civódó feleség vagyok, hanem új feleség csinos alakkal. Rengeteg új tudással gazdagodtam, amiről beszélgetni tudunk, akár mozgásról, táplálkozásról. Sőt, olykor együtt is edzünk. Mindez pedig új lángot gyújtott a házasságunkban.

9. Megbízhatóságod
A megbízhatóságod, elköteleződésed és állhatatosságod sokkal értékesebb számára, mint gondolnád, amikor a házasságok fele válással végződik manapság. Egy férj azt mondta nekem:

„ A feleségem elismerte, hogy soha nem aggódik amiatt, hogy ne tudnánk megoldani közösen egy problémát. Ez annyira vonzó, erre van szükségem, ezt nagyon szeretem benne.”

10. A különbözőséged
Azt mondják, hogy a nő azért házasodik meg, hogy megváltoztassa a férfit, a férfi viszont abban a reményben házasodik meg, hogy a nő soha nem fogja megváltoztatni. Ez így igaz, a legutolsó dolog, amit egy férj szeretne, hogy a felesége megváltoztassa őt. Szereti, hogy különbözőek vagytok és kiegészítitek egymást. Egy férj több, mint tíz év házasság után kifejezetten vonzónak tartja a felesége különbözőségét.
„A feleségem minden vonzó tulajdonságának gyökere a képesség, hogy megcsináljon olyan dolgokat, amiket én nem tudok. Az évek során mindig számíthattam a segítségére és sokkal funkcionálisabb személlyé válhattam általa. Például ahogyan vásárol másoknak, főz, emlékszik a születésnapokra, otthonná varázsolja a lakást, elsimítja a kényes helyzeteket, amikor én elszólom magam vagy ahogyan kapcsolatot tart a barátaival – ezek mind funkcionális dolgok, amiket jómagam nem tudok megtenni.”

A férjed számára az tesz igazán vonzóvá, ahogyan árad belőled a nőies magabiztosság, az egyediség és különlegesség.

forrás: Crosswalk
képek: ottmag.com, pulse.ng, growthrac.com

Ezt a cikket Péter Judit önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Életmód Pontokba szedve
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás