2016. 08. 26.

Életét adta húgáért a nyolcéves olasz kislány

Szívszorító történetről tudósított az Index az olaszországi tragikus földrengés kapcsán. Szerda hajnalban a nyolcéves Giulia Rinaldi és húga, Giorgia békésen aludtak egy Pescara del Tronto-i kis házban. Hirtelen azonban földrengés rázta meg a falakat, már nem volt idejük elmenekülni.

Az Olaszország központi részét sújtó, 6,2-es erősségű földrengés idején egy felnőtt sem tudott segíteni a gyerekeken. Giulia lélekjelenlétéből annyira futotta, hogy a testvéréhez szaladt, rávetette magát és szorosan átölelte. És így maradtak 16 órán át.

Testével védte meg négyéves húgát, aki így túlélte a katasztrófát, ez azonban Giulia életébe került.

hirdetés

A mentők egymást ölelve találtak rá a két kislányra. Ekkor már 24 órája kutattak túlélők után, számukra az is egy kis megkönnyebbülést jelentett, hogy az egyik kislányt élve menthették ki.

Angelo Moroni tűzoltóparancsnok így nyilatkozott:

Remélem, nem sokra emlékszik a történtekből. Ami azt illeti, remélem, mindent elfelejt. […] Még csak négyéves. Olyan, mintha fel sem fogná, hogy mi történt. De 16 órát töltött a nővére alatt. Biztos, hogy öntudatlanul is sejti, hogy a testvére halott, csak túl feldúlt ahhoz, hogy beszéljen róla.

(forrás: index, fotó: 24.hu)

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás