2016. 08. 18.

Csodás mesét írt testvéréről a hétéves Dorka

A szégyenlős felhő címmel kiadásban is megjelenik Szécsi Dorka első meséje, pedig a nyíregyházi kislány még csak hétesztendős. A történetet fejből találta ki.

– Jelentkezett az iskolában a mesemondó versenyre, de ahogy válogattunk a történetek között, egyik sem tetszett neki igazán. Aztán előállt azzal, hogy kitalált egy saját mesét – mondta a Borsnak az édesapja, Szécsi Attila.

hirdetés

Szülei meglepetésére Dorka elmondta a szégyenlős felhőt. Csóválták a fejüket, hogy vajon tényleg az elsős lányuk találta-e ki. Apja még az interneten is keresgélni kezdett, hogy kitől hallhatta a szép történetet. Tanárai azonban megerősítették, hogy ezt bizony még senki nem írta meg korábban. Miután elolvasták, kiderült, hogy A szégyenlős felhő Down-szindrómás bátyja, Nándi történetét meséli el.

– Másfél év korkülönbség van köztük, és nagyon szeretik egymást. Dorka figyel és vigyáz rá. Nándi nagyon barátságos, egészséges gyerekek között tanul az iskolában, sok barátja van. Tudat alatt szólhat ez a mese a testvére világáról – tette hozzá az édesapjuk.

Az írást már publikálták a mesem.hu oldalon, hamarosan könyvben is kiadják a többi nyertes pályázó gyermek meséjével együtt, itt olvasható el.

(Forrás: Bors Online)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás