2016. 08. 08.

Ilyen volt az idei Szélrózsa

Júliusban rendezték meg Sástón az idei Szélrózsát, azaz az Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozót. Az evangelikus.hu a szervezőket kérdezte, hogy hogyan élték meg az egy hetes “fesztivált”, melynek idei mottója “Áldás leszel!” volt.

Mit jelentett számomra a 11. Szélrózsa találkozó?

Mesterházy Balázs (Szélrózsa atya): – Az együttmunkálkodás áldását. Azt, hogy újra és újra megélhetem, hogy milyen jó csapatban dolgozni, és sokak örömére együtt készülni, kreatívan ötletelni és megvalósítani az elgondolásainkat. Hiszem, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyházban lehetséges ez. Erről győz meg engem kétévente a Szélrózsa.

Koltainé Somogyi Lilla: – A 11. Szélrózsa találkozó volt az első, amikor nem csak résztvevőként, hanem a Tízeken belül szervezőként vehettem részt. Számomra a szervezésben a legmeghatározóbb élmény az együtt gondolkodás volt. Fantasztikus volt látni azt az önkéntes csapatot, amelyik a találkozót vitte a vállán, ahogyan rászánták magukat a feladatra, ahogyan megszervezték a munkaágukat, és mindig ott voltak, ahol éppen kellett. Az előkészítő munka során is kifejezetten inspirált ez a tőlük jövő lelkesedés.

hirdetés

Ócsai Zoltán: – Felüdülést, frissességet és némi fáradtságot éreztem. Mindenfajta gondolatgazdagság felüdülést jelent számomra. Legyen az akár beszélgetésben, előadásban vagy zenében. Ebben volt most részünk bőven. Akik sommásan azt gondolják, hogy a Szélrózsa csupán fesztivál, ahol végig buliznak a fiatalok, az nagyon téved. Nem nagyon van olyan hely, olyan rendezvény egyházunkban, ahol ilyen koncentráltan, ilyen mennyiségben lehet beszélgetni, vitatkozni teológiáról, társadalomról, művészetről, mint ez. Jó volt látni, tapasztalni, hogy erre van igény.

Szidoly Roland: – Számomra az idei Szélrózsa valami egészen új dolgot hozott, az eddigi találkozók közül ez állt hozzám a legközelebb. Rengeteg sokszínű és változatos program közül választhattunk. Szervezőként is jó volt látni, hogy az egyes programhelyszínek szinte mindig zsúfolásig tömve voltak.

Antal Bálint: – Egy újabb lelki feltöltekezést és egy újabb merítést a Szélrózsa a folytatáshoz. Emellett rengeteg találkozást, beszélgetést, értékes gondolatot jelentett számomra a találkozó. Örülök, hogy megtapasztalhattam 100%-ban is a sátorfelelősséget (ökosátor), továbbá az is sokat jelentett számomra és remélem sokak számára is, hogy az evangélikus középiskolák is megjelenhettek az áhítatokon.

Ifjabb Cserháti Sándor: – Lényegében ugyanazt adta a találkozó, amit az eddigiek, az Istenre és a magunkra való rácsodálkozás kivételes alkalmát, a keresztény lét sűrített tapasztalatát. Az idei annyiban különleges számomra, hogy az első fesztivál 20 éves, kerek évfordulója, ami egyúttal a házassági évfordulónk is, hisz csak néhány hét választotta el a két eseményt.

A teljes interjú itt olvasható el.

(Forrás: evangelikus.hu)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás