2016. 08. 05.

YouCat – A Katolikus Egyház Ifjúsági Katekizmusa

„Tudnotok kell, miben hisztek. Olyan pontosan kell ismernetek hiteteket, mint egy IT-szakértő ismeri a számítógép működését. Annyira tisztában kell vele lennetek, mint egy jó zenész előadott darabjával.” /XVI. Benedek pápa/ Az Ifjúsági Világtalálkozó után egy különleges könyvet mutatok be nektek. Az IVT-hez szorosan kapcsolódik ez a könyv, ami nem más, mint a YOUCAT. Azaz a Katolikus Egyház Ifjúsági Katekizmusa. Ez a könyv nagy segítséget nyújt a hitünk mélyebb megismerésében és megértésében.

A YOUCAT-et német nyelvterület teológusai,püspökei állították össze a Madridi Ifjúsági Világtalálkozó előtt. Majd 2011-ben 700.000 példányban osztották ki a Madridi találkozó résztvevőinek. A katolikus egyház ifjúsági katekizmusa eredendően német nyelven íródott, de már 18 nyelven adták ki. Angolra lefordított címének (The Youth Catechism of the Catholic Church) rövidített változatával jegyzik mindenütt: YOUCAT. Elsősorban 15-25 éves fiataloknak készült, de minden korosztálynak ajánlott.

A YOUCAT alapja a Katolikus Egyház Katekizmusa, amelyet II. János Pál pápa 1992-ben hirdetett ki, és magyarul a Szent István Társulat kiadásában 1994-ben jelent meg. Az ifjúsági katekizmus megalkotásában két nagy nyári tábor keretében kb. 50 fiatal is részt vett. A YOUCAT-et a Hittani Kongregáció jóváhagyta.

XVI. Benedek pápa hitünk jobb megismerésére és megvallására buzdít előszavában. Erdő Péter bíboros ajánlása is olvasható a könyv elején.

Sajnos elég kevesen ismerik ezt a könyvet, mely kérdés-felelet formájában oktató katekizmus. A könyv négy részből áll, melyben a következő témakörök foglalják össze a kérdéseket: a Hit, az Ünnepek, Élet Krisztusban és az Ima. Olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint például: Miért adjuk tovább a hitet? vagy Mi az örök boldogság?

A YOUCAT alkalmas arra, hogy a gyors tájékozódás és az oktatás hiteles alapja legyen.

„Adja Isten, hogy ez a könyv is hitünk megerősödését szolgálja, segítőnk és kísérőnk legyen az üdvösség felé vezető úton!” /Erdő Péter/

Aki beletekintene, itt egy online felület, ahol megteheti:

http://ajnacsko-plebania.webnode.hu/bermalas/hittankonyv-youcat/

 

Megvenni mindenképp érdemes, ezt ezeknél a kiadóknál megtehetitek:

Kairosz Könyvkiadó

Libri

Bookline

Gergely Kinga

Könyvajánló
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás