2016. 08. 05.

Füvezhet-e egy keresztény?

Teszi fel a kérdést Johannes Hartl az egyik rövid videójában. Az augsburgi Imádság Házának vezetője már nem kezdő: évek óta tart tanításokat kisebb-nagyobb publikum előtt, könyveket ír, videókat tölt fel a Youtube-ra. Fiatalos stílusával sokakat megragad, és nem szégyell olyan témákról sem beszélni, amelyek ritkábban vagy nehezebben kerülnek elő keresztény körökben. 90 másodperces videói lényegében mini-tanítások, rövid véleményformálások. Ebben a részben az alkohol és a fű volt napirenden.

Egy biztos: Jézus ivott alkoholt! A kérdés az, hogy vajon szívott-e volna, ha Jamaica-n él? Ebben nem vagyok annyira biztos, de a lényeg, hogy…

…szerintem két dolog van, ami biztos, hogy nem fér össze a keresztény élettel: a mámor és a függőség.

Az ember alkoholt iszik élvezetből, és hát természetesen derűsebb lesz tőle, jól érzi magát. Ez csak az egyik része a kérdésnek. De amikor valaki teljesen kikészíti és elkábítja magát, kómás lesz, az nem oké. Az nem fér össze a Szentlélekkel, akit befogadtunk.

hirdetés

És ugyanez a helyzet a függőséggel: amikor már azt veszed észre, hogy nem megy nélküle, minden nap kell, és állandóan, meg még egy kicsit, az már nagyon égető. Te szabadságra lettél meghívva. Na, most a fűnél ez a lényeg: vannak különböző elméletek, hogy mennyire lehet függőnek lenni tőle, de én már találkoztam jópár emberrel, akik függők lettek, és azt kell hogy mondjam, hogy ez kifejezetten veszélyes. Nem gondolnám, hogy a fű ártalmatlan lenne. Azt sem, hogy mindenki, aki füvezik, függő lesz. De az esély a függőségre ott van. És feltételezném, hogy nem azért füvezel, mert ízlik, hanem csak a mámor miatt. Nem szeretnék a Bibliával vagy ilyesmivel érvelni, hogy a fű az ördögtől való, de szerintem ez keresztényeknek egyszerűen nem fér bele.

Ez az én véleményem, többek között az alapján, amit mások életében látok. Szerintem jobb, ha egyértelmű határokat húzunk, nem pedig azon gondolkodunk bizonyos helyzetekben, hogy „Ez még most belefér-e?” vagy „Ezt nekem most szabad-e?”.

Hagyjuk, hogy eltöltsön a Szentlélek, ő több boldogságot ad, mint a legjobb minőségű fű.

Eredeti video: youtube.com
Kép: pro-medienmagazin.de

Ezt a cikket Téglásy Nóra önkéntes fordítónknak köszönhetően olvashattad el magyarul.

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

Nagy kérdések
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás