2016. 08. 01.

Még nincs vége a nyárnak! Krakkó után Medjugorje!

Sokat tudósítottunk nektek a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóról, amelynek tegnap lett vége. Meleg váltásban indult el egy következő nagy zarándoklat, a 27. Mladifest Ifjúsági Találkozó Medjugorje városában, Bosznia-Hercegovinában. A különleges atmoszférájú helyszínre több mint ötvenezer ember érkezik a világ közel 60 országából, hogy egy héten keresztül közösen mélyítsék hitüket.

Ahogy ez a program hivatalos magyar nyelvű oldalán is szerepel, az esemény „nem teljesítménytúra, sem pusztán nemzetközi megabuli. Hívásra válaszolunk, egy különleges Anyához megyünk látogatóba. A tapasztalat szerint érdemes átgondolni és megfogalmazni, hogy mit várunk az úttól, és jó dolog készülni rá imával is. A fesztiválhangulat ellenére lesz lehetőség az elcsendesedésre.”

hirdetés

medjugorje_keresztA színes programok lehetővé teszik az ismerkedést, a lelki feltöltődést, a kikapcsolódást, és nem utolsó sorban a környék megismerését is a kirándulások során. Minden nap közös imák, rózsafüzér, szentségimádás, szentmise szolgálja a hitben mélyülést, de a szórakozás is teret kap: a CENACOLO közösség előadásában színdarabot láthatnak a résztvevők, vagy akár kirándulhatnak is a közeli Krizevac-ra.

medjugorje_szindarab

Érdemes ilyen fesztiválokon, programokon részt venni, hiszen a nyár egy különösen jó lehetőség a találkozásokra, csodálatos élmények begyűjtésére, amikkel aztán a közelgő őszt és telet „átvészelhetjük”, erőt gyűjthetünk.

Ahogy egy résztvevő is elmesélte: „Igaz egyszer voltam még, de nem kellett sok idő hozzá, hogy rájöjjek, hogy a légkör teljesen más, mint a „világban”. A sok csend, a befelé fordulás lehetősége olyan, mintha tiszta levegőre mennék. A változás, a változtatás itt valamitől, mintha könnyebb lenne, segítséget kapsz hozzá valami módon, nincs eltérítő inger, elfelejtődnek az otthoni nehézségek, problémák. Egyszerűen feltöltődik az ember.”

 

Képek és forrás: http://www.iranymedjugorje.hu/ és http://www.mladifest.com/

Hírek
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás