2016. 07. 15.

Nizza után

Megdöbbenve állunk az újabb embertelen tett láttán. Nézzük a nizzai képeket, olvassuk a beszámolókat és alig hisszük el. Nem akarjuk elhinni és végképp nem akarjuk elfogadni, mert hiszünk benne, hogy az Isten képmására teremtett ember sokkal több ennél.

A békében hiszünk és a szeretetben. A csoportok, népek, kultúrák békés egymás mellett élésében. A szolidaritásban, az önzetlenségben, a segítő, felemelő szeretetben. Elutasítjuk az agresszió és az erőszak minden formáját – most és a jövőben mindig, függetlenül az elkövető kilététől és céljától.

Elutasítjuk a terror minden formáját Európában és a világ bármely pontján.

hirdetés

Egy olyan világot szeretnénk építeni, amelyben a kultúrák békében élhetnek saját civilizációs bölcsőjükben, tiszteletben tartva egymást, elősegítve a globális közjót. Olyan világot, ahol a konfliktus békés úton megoldható, ahol szót értünk egymással, mert mindannyian törekszünk erre. Olyan világot, ahol nem csak az önérdek diktál, hanem a közösség java is fontos. Az erőszak, a terror botrányát felül kell írnia a szeretet, az élet kultúrájának.

Imádkozunk a nizzai és minden, a közelmúltban elkövetett terrorcselekmény áldozataiért. Imádkozunk az emberiségért is, amely ismét jelentős kihívások előtt áll. Imádkozunk a világ vezetőiért, hogy ne csak sajtóközleményeikben, de cselekedeteikben is az erőszaktól mentes, békés világ felépítésének szenteljék szolgálatukat.

A 777 szerkesztősége

 

(Fotó: MTI)

Egyéb
hirdetés

Még nem érkezett hozzászólás